Då var så undertecknads premiär som arrangör av Masters genomförd. Som seglingsplats valdes Gåshaga då det var sjögräsfritt där vid seglingen före och nära till restaurang. Men väderprognosen var allt annat än lovande, svag vind, skurar och kallt. Inget som vi äldre gentlemän gillar, så jag vart inte direkt förvånad när jag var helt ensam när jag anlände vid niotiden.

Vid halv tio så föll ett stilla regn och vattenytan var spegelblank och jag var fortfarande ensam! Jag började så smått oroa mig för att behöva ställa in.

Men strax därefter dök Jocke Ameln upp, regnet upphörde och en svag nordostlig vind började sprida sig över vattnet. När sedan solen tittade fram lite grand så dök resten av seglarna  upp, men vinden dog ut ungefär lika snabbt som seglarna anlände, diger väntan och några banomläggningar senare så bestämde vi att äta lunch innan vi började segla.

Ett beslut som visade sig vara klokt, mätta i magen och seglingssugna kunde vi se att vinden så smått kommit åter och att det var fullt seglingsbart. Dessvärre så kunde vi även notera att det var ganska mycket sjögräs i vattnet.

Efter tre seglingar var det dags för kaffe och vi kunde konstatera att gudarna stod på Bruntes sida, tre spikar och inget sjögräs för hans del. Undertecknad hade en 10 meters ledning på målrakan när det slog tvärstopp, något som fler skulle få smaka på under dagen.

Jag vet inte om Brunte hädade eller sade något dumt under fikat, för gudarna bestämde sig för att flytta över turen från Brunte till mig, jag vann resterande fem seglingar med mer tur än skicklighet. Så för första gången på mycket länge hade vi bara två delsegrare och topp två var därmed ganska klara. Men på platserna bakom var det tätt, Håkan L trea på 25 poäng med Bosse ”Långryggen” fyra på samma poäng, väldigt starkt av en nybörjare i klassen. Bara en poäng efter var Lasse Engstedt på 26 poäng. Resterande hade diverse problem med sjögräs och teknik, så vi behöver nog inte orda mer om det

Det var trist med sjögräset, men i övrigt så vart det en skapligt solig och trevlig dag på bryggan

 /Bosse

Resultat här

Sammanställning Master Cup efter 4 seglingar här

Lasse/49an

Joomla Template by Joomla51.com