Hej mini-F seglare
Innan jag presenterar resultat från årets första mini-F segling kan jag meddela att tre mini-F seglare anammat inbjudan från SRSS att delta i klubbseglingen den 21 februari anordnad av IOM seglarna.
Vi seglade då vid Villa Söderås på Lidingö i vindar mellan 1-6 m/s. Vinden vred från SV mot syd så banan fick läggas om några gånger.
Mini-F båtarna startade 1 min efter IOM och vi seglade bara ett varv. Detta innebar att båda klasserna gick i mål i princip samtidigt.
Hasse Funke behärskade som vanligt båt och vindar bäst. Mer om denna tävling på www.srss.se.
 
I går den 23 februari seglades årets första segling i mini-F serien vid Kastellholmen/Skeppsholmen med åtta deltagande båtar. Tyvärr hade Henrik lyckats med att nästan ladda ur sitt batteri så han kunde bara sporadiskt delta.
Det blåste en västlig vind med varierade styrka. Banan lades utmed den södra kajen på Skeppsholmen så vi utnyttjade Strömstararnas lägre brygga för att lägga i och ta upp båtarna. Vi kunde promenera längs hel banan på kajen och ständigt ha närkontakt med båtarna. Helt idealiska betingelser med andra ord samt med sol som tittade fram emellanåt och värmde oss och åtskilliga flanörer som stannade till och beundrade våra farkoster. Vi behövde inte lägga om banan vid något tillfälle.
Personligen hade jag svårt att få fart på båten vilket oroar inför Tysklandsresan i mars. Försökte successivt trimma om och fick möjligen bättre fart på båten men framför allt mer tur med vindpustar och vindvrid de sista racen.
Lyckligtvis har vi ytterligare ett träningstillfälle innan Gold Cup och landskamp.
Det är tur att Hasse skall med till Tyskland och försvara våra färger, Han var nu helt outstanding och vann i utklassningsstil.
Hoppas vi blir ännu fler vid nästa planerade segling den 8 mars.
Kallelse kommer.
Resultat här
 
Åke

 

Joomla Template by Joomla51.com