Hej alla mini-F seglare
I dag seglade vi vid Ekudden ute i Djursholm. utlovad vindriktning NO ca 4m/s och senare vridande på nord och avtagande. Då vi tyckte det var lite kraftig vind och kyligt ute vid ångbåtsbryggan valde vi att lägga banan lite mot SV innanför udden där det var lite mindre vind och tämligen varmt i solskenet.. Vi stod på den stora pontonen som antagligen tillhör Djursholms Segelklubb  och sjösatte mellan Y-bommarna. Det blev väl lite väl varmt och mysigt med tidvis dåligt med vind och den som var vred fram och tillbaka. Det var frustrerande då man inte valde rätt kant. 
 
Efter de tre första racen (ingen Tune-up segling idag) fick vi nog och tog vi fikapaus. I samband med pausen flyttades märkena ut till området utanför ångbåtsbryggan där det var mer vind. Det hade samtidigt blivit lite varmare så det fungerade bra att segla där. Efter tre race på den nya banan flyttade Anders några märken så första kryssen blev lite bättre.
han flyttade också startmärkena så det blev en otroligt lång startlinje (något som han alltid propagerat för).
 
Efter totalt nio seglingar plockade vi in märkena och lämnade följebåt och märken på sin rätta plats på Ekudden. Samtliga seglare tog sig i mål samtliga seglingar så det blev inga DNS eller DNF i protokollet. Hans Lundén seglade för första gången med Bosse Lindströms båt och placerade sig bra för att vara rookie (7:e plats). Han väntar på en av Bosses nyproduktioner.
Åke lyckades bäst vid dagens seglingar så kanske övningarna i Tyskland till slut gav lite resultat. Nästa segling på Valborg hemma hos Anders Olsen i Stolp-Ekeby. Resultat finns här.
 
Hälsningar / Åke
Joomla Template by Joomla51.com