Den planerade första seglingen efter sommaruppehållet ställdes in p.g.a. hård vind och regn. Hasse kallade i stället till segling i dag den 22 augusti i Österskär.
Fick ny rorkult monterad på varvet (tack Bosse) straxt före start. Vindprognosen lovade lätta vindar mestadels från väst. Vi var tio stycken som slutit upp. Hans Lundén med en av Bosses tre senaste byggen var med för första gången. Tommy och Stickan la ut rundningsmärken från Tommys (TBK) plåtbåt med snurra.
Efter utläggningen avtog den svaga vinden ytterligare, men vi beslöt att i alla fall segla ett Tune-up race ett varv. Samtliga tio lyckades efter stor möda ta sig runt banan. Alla var överens om att lägga första fikapausen direkt. Härligt att umgås i det soliga varma vädret.
Vid fikabordet började det efter en ganska lång paus dra lite i nackarna på oss så vi övergav fikat för att försöka segla.
Tre race seglades i den svaga vinden innan kaffet åter lockade oss bort från banan.
Under fikat började vinden plötsligt komma från ett annat håll (S till SO). Det var då bara att köra banan åt motsatt håll utan bojförflyttning.
I och med att fikat troligen var slut för de flesta och vinden ändå stod hyggligt körde vi nu de fem sista racen på raken. Totalt så seglades 8 seglingar vilket medförde att två kunde räknas bort.
Hasse F var som vanligt vassast och blev etta. Kul att rookien Hans L seglade så bra för att vara första gången (hade ett flertal fjärdeplatser och en tredje). Bra debut!!
Nästa segling är inplanerad till den 22 september.
Kallelse kommer.
 

Resultat här

Joomla Template by Joomla51.com