Hej mini-F seglare
Årets sista mini-F segling seglades idag den 6 december vid SSKs varv i Ulvsunda. Seglingsvattnet inspekterades av mig dagen innan (fritt vatten men is längre in mot Lillsjön). Efter en kall natt visade det sig att det fortfarande var fritt vatten, varför en bana lades ut i den mycket svaga NV vinden. Sex seglare hade vågat sig ut i den kyliga väderleken (ca en till två minusgarder med en lågt stående sol som gjorde vad den kunde för att värma upp oss). Vi körde som vanligt en Tune-up segling i svag men ändå vind.
Under första racet avtog vinden ytterligare men det gick ändå att ta sig runt banan.  Dessvärre avtog vinden mer och mer under race 2 så några seglare gav upp då de nästan rundats av de mer tursamma seglarna. Beslutades att ta fika redan efter två race. Värmde gott. Under fikapausen var det i princip vindstilla, varför ett tunt islager började bildas (kan skönjas på bilden).
Vi beslutade att ta upp bojarna och avbryta för dagen. Då allt detta var gjort kom vinden. Det var så dags då. Eftersom vi bara seglade två race och flera inte kunde fullfölja det andra beslutade vi att inte räkna denna regatta. Vi fick i alla fall träffas, snacka och fika. Då detta var årets sista regatta får jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Hasse återkommer med nästa års seglingsprogram.
Åke
 
 
Joomla Template by Joomla51.com