Då man vaknade på morgonen kändes det tveksamt med mini-F segling. Vit snö täckte marken och SMHI pratade om vindar på 4-5 m/s med vindbyar upp mot 10. Henrik höll span på tävlingsbanan från fönstret och såg åtskilliga isflak på morgonen. Inget nytt mail dök dock upp så det var bara att åka dit. Sju tappra stämplade in och Hasse och Tommy lade banan precis utanför Henrik. Vindriktningen var på NO varför vi fick lite vindlä på land men ändå hyfsad vind på banan.

Efter Tune-up och tre seglingar tog vi som vanligt fikapaus. Under pausen beslutades att vi skulle byta båtar med varandra för att få lite referenser. Tre seglingar genomfördes utan att protokollföras. De flesta uppskattade att få testa andras båtar. Själv seglade jag två olika båtar, en med bukiga segel och en med plana segel. Märkte dessvärre ingen större skillnad resultat-mässigt. Jag är numera mer förvirrad men på ett högre plan.

Efter nästa fikapaus seglade vi fem race på raken innan parkeringstiden gick mot sitt slut. Mot slutet tittade solen fram och det blev riktigt behagligt. Totalt blev det åtta seglingar med egen båt varav två räknades bort. Anders Olsen var mest på hugget och vann regattan före Åke och Hasse F.

Nästa regatta inplanerad till torsdag 30 mars. Kallelse kommer.

Åke

Resultat här

Joomla Template by Joomla51.com