Trots åtskilliga återbud till gårdagens seglingar samlades 6 tappra seglare vid bron mellan Skeppsholmen och Kastellholmen. Väderprognosen hade lovat sydlig vind ca 3m/s och något ökande. Då vi kom dit så låg vinden snarare på väst varför vi fick lägga banan utmed södra Skeppsholmen. Det medförde en betydligt längre roddtur för Hasse F från Sjösättningen hos Henrik till banområdet. Vädret blev allt bättre med tidvis solsken med viss svårighet att se kryssmärket i solblänket.

Efter Tune-up och två segingar hade vinden vridit så mycket mot syd att den tänkta kryssen blev en sträckbog.
Vi lade om banan så vi hade två alternativa startlinjer och två alternativa kryssmärken för att kunna hanteera kommande vindvrid.

Henrik fick dessvärre problem med sin båt under racet och blev tvungen att ta roddbåten för att hämta den. Det bar sig inte bättre än att han lyckades välta med båten och hamnade i det lyckligtvis grunda vattnet. Flytvästen var inte till stor nytta då den låg i båten men Henrik kunde lätt vada i land med vattenet i skrevhöjd. Vi hjälptes åt att hämta hans båt då vi hade lyckats få tag i roddbåten och åror. Turligt att det var just Henrik som råkade ut för detta då han hade mycket nära hem för klädombyte. Han återkom till seglandet efter att ha bytt om till torra kläder och fixat sin båt.

Plötsligt dök Arne Olson upp dock utan båt. Efter fikapausen skötte han protokollförandet med den äran.
Totalt seglade vi 9 seglingar med Hasse F som vinnare.

Nästa segling är planerad till den 25 april. Kallelse kommer.

Resultat här

Åke

 

Joomla Template by Joomla51.com