Mini-F seglare

I onsdags (30 augusti) flyttades seglingarna till Ulvsunda då det bedömdes att vindarna skulle vara för kraftiga för Österskärs brygga. Tio seglare slöt upp på SSKs varv och banan lades lite i lä om segelbåtspontonen så att vi fick sjölä och lite lägre styrka i vindbyarna. Varmt och mysigt med segling i T-shirt utan att frysa även denna gång. Vindriktiningen var huvudsakligen på väst med styrka varierande mellan 3 och 5 m/s med lite vrid som vanligt. 

Tyvärr blev det bara ett race då samtliga tio båtar tog sig i mål. Fockbommen gick av på Hasse Bjuramans båt vid kollision. Charlie hade lite batteriproblem som löstes.

Som vanligt nio race och två långa fikapauser.

Precis då vi avslutat kom IOM-seglaren Lars Ericson ner med sin DF95. Vi sjösatte två minifolkor för att jämföra. DF95 går något högre och snabbare på kryssen och på länsen i vindbyar planar den nästan. Folkans segelplan mycket vackrare. Svårt att jämföra så olika båtar. Då DF95 är relativt billig kan det säkert bli en hyfsat stor klass vad det lider.

Regattan vanns inte helt otippat av Hasse Funke. Ledsen att ni fått vänta med resultatet men jag var tvungen att verifiera en del siffror i protokollet.

Nästa segling enligt schemat onsdagen den 20 september. Hasse skickar kallelse.

Inbjudan till VM på Vätö den 7 oktober är redan utskickad.
Åke

Resultat här

Kommentar av Lars Ericson: DF95 kostar ca 3500:- med en rigg (den stora) men utan radioutrustning som kostar ca 600:-
Se t.ex. http://media.dragonforce65.se/2014/04/DF95-Bestallningslista170424-Blad1.pdf

DF 65 som är den stora klassen i både SWE och ute i världen kostar ca 2500:- inkusive den stora riggen och ett utmärkt radiosystem. DF65 kappseglas i Stockholm varannan vecka i Höstcupen. Stor aktivitet ute i landet, KLM seglas i Vadstena i oktober.
Se t.ex. http://www.happyyachting.com/joysway-dragon-force-65-v6-rtr

eller http://media.dragonforce65.se/2014/04/DF65-V-Blad1-3.pdf

 

 

 

Joomla Template by Joomla51.com