Hej mini-F seglare

Årets första ”riktiga” tävling seglades vid Ekudden i Djursholm. Helt isfritt och soligt väder. Vindriktningen mellan SV och V. Då vattnet är mycket kallt och märkesbåten inte är speciellt stabil, valde vi att segla vid småbåtsbryggan nära land. Anders lade ut rundningsbojarna med några alternativa startlinjer.

Vi var nio seglare på plats men Charlie hade skotningsproblem med sin båt varför han inte fick några resultat i seglingen.

Vi genomförde Tune-up, 9 delseglingar samt två fikapauser innan Anders måste avvika.

Efter den nionde seglingen i det härligt soliga vädret avslutade vi med en segling utom tävlan. Vinden hade nu tilltagit rejält varför det kändes lagom att lägga av.

Hasse F segrade som så måna gånger förr med Tommy på andra plats. Tommy tog sin första spik och presentades en specialsax för Dyneema av Hasse F.

I en av fikapauserna redogjorde Anders lite för läget vad gäller segelmått och mastfotsplacering. Anders, Åke, Hasse F och Bosse skall träffas på måndag för en genomgång och försöka ta fram förslag som skall läggas fram ev. på ett möte med samtliga seglare.

Hasse F hade på förekommen anledning en genomgång hur man inte skall starta (grosshandlingsstart).  Mycket pedagogiskt illustrerat med två termosar och ett smörgåspaket under en fikapaus. Det hade en god effekt.

Nästa segling är inplanerad till tisdagen den 5 maj.

I juni ligger två seglingar inplanerade den 13 och 20. Det kommer bara att bli en segling. Återkommer med datum för denna.

Åke
Resultat här

Joomla Template by Joomla51.com