Fyra seglare kom till Ekudden för att planenligt testa varandras båtar. Arne tog på sig att ro den gula jollen tvärs över viken till Västra Sveavikens Hamnförenings brygga med adress Skärviksvägen 4. Övriga deltagare tog sina bilar runt viken och inväntade Arne, ovetande om att vi lämnat en sent ankommen seglare på Ekudden som inte såg att vi höll på att lägga bana på andra sidan viken.

Vi seglade 9 seglingar och bytte flitigt sändare och båtar och kunde konstatera att i en lätt och byig vind så var båtarna ganska olika att styra. En båt hade för litet styrutslag samt långsamt styrservo som gjorde båten svårhanterad, vilket delvis kunde åtgärdas på bryggan. En båt hade glapp i styrlederna som gjorde båten orolig och svårseglad, glappet går att åtgärda hemma i verkstaden. En båt hade egen riggning som verkade snabb och kopierades direkt av de andra deltagarna.

Efter den kalla seglingsdagen (+3 grader) så återställdes den gula jollen med SRSS 5 bojar och linor till den vanliga platsen under eken med kätting.

M V H /SWE 05

Joomla Template by Joomla51.com