Efter mycket väntande på söndagen kom vi planenligt igång 9.30 i ett lite ruggigare väder med inslag av både regn, hagel och en del kraftiga vindbyar. Spännande segling med ideliga banändringar. Efter nio seglingar på söndagen blåste vi av 14.15 då de flesta var ordentligt frusna i den kalla nordvinden.

Segrade gjorde DEN 93 Sören Andresen. Tvåa NOR 47 Torvald Klem, OCH TREA och för första gången Svensk Mästare SWE 50 Thomas Enwall, stort grattis! Resultat finns här. Rankinglistan är uppdaterad, Se Resultatsidan.

Sammantaget blev det hela mycket lyckat. Vi fick se många åka upp och ned i resultatlistan i den skiftande vinden. Straff togs för det mesta, bara vid något enstaka tillfälle fick domare rycka in med två-svängsstraff som resultat. Deltagarna var diciplinerade. Nivån har höjts siståne. Vädret rår vi inte på.

TACK till:
Saltsjö Pir som gjorde det möjligt för oss att vara där. Domare Johan Sjöstrand som tog sig ända från Kalmar. Dömde hårt och rättvist. Gutta Johansson som mästerligt höll i taktpinnen. Bosse Wållberg som som vanligt var behjälpligt med allt och inte minst heattavlan.

Jonathan Ameln banläggare av internationella mått. Mille Tarp, Kalle Bengtsson och Alex som skötte protokoll och bana på ett utmärkt sätt. Banmaterielsgruppen som såg till att alla grejer fanns på plats.


Cateringruppen som höll oss mätta och otörstiga under två dagar. Organisationkommittèn som i det fördolda jobbat ihop arrangemanget. Sist men inte minst alla seglare från när och fjärran.

CU next year / Claes Liljeson