Men denna dag var det inte bara våra egna incidenter som ställde till det. En IF-båt med säckiga segel passerade nonchalant förbi banan på tok för nära. Trots att vi alla viftade och skrek verkade ”skepparen” både blind och döv för fartyget tågade på i oförändrad kurs och seglade rakt in bland rundande båtar. Tyvärr hann inte 69:an och 29:an hålla undan utan mejades ner av jätten. 69:an klarade sig bra men 29:an förlorade både fena och köl. MIN BÅT skrek Lasse och hoppade ner i jollen och satte efter förövaren. Men efter 10 minuters jagande insåg Lasse att han inte skulle hinna ikapp och vände tillbaka.

När allt hade lugnat ner sig fortsatte seglandet och innan utsatt tid hade vi klarat av hela 16 starter trots avbrottet, vilket alla var nöjda med. Men mest nöjd denna dag var Bosse Jonsson som seglade bäst och vann i överlägsen stil, stort grattis.

Tack Jonas för all hjälp med prylar och banläggning samt Lasse E med uträkning av resultatet.

Seglarhälsningar

Michael Carlberger/SWE16

 

Resultat här. Aktuell Rankinglista finns på Resultatsidan och här.
P.g.a. en ynka liten felinmatning ute vid seglingsplatsen så bytte Brunte och Fredrik plats efter korrigering mot det handskrivna protokollet. /Lars E 49an