Höstcup 3/ rankingsegling 7 bjöd på dom kanske svåraste förhållanden vi seglat i de senaste åren! Både vindstyrka och vindriktningen ändrades ständigt med svårigheter både att åstadkomma en vettig banläggning och ett vettigt trim. Det kanske svåraste att bemästra var de minst sagt knepiga vågförhållandena som uppstod när vågorna från Askrikefjärden studsade mot flytbryggan vi stod på. Till och med de mest rutinerade och jämna seglarna kunde denna dag ses långt ner i fältet. 

Foton Lars Ericson:

Kors vad det vimlar av segel idag, är det kappsegling?

 

Men när dagen var till ända var det ändå de gamla vanliga som låg i topp, med ett makalöst undantag, Per Svanberg! Tyvärr drabbades han av ett brustet vant mot slutet och trillade därför ner till en tredjeplats, men att som relativt ny i klassen bemästra de svåra förhållandena på detta sätt är fantastiskt bra gjort. Roligt var också att vi fick se flera nya och nygamla ansikten på banan och att vi faktiskt hade 23 anmälda, den bästa siffran på mycket lång tid. Tyvärr så fick några seglare förhinder, men även 18 seglare är en mycket bra siffra.

Efter önskemål från våra EM seglande deltagare så beslutades det att vi skulle prova att segla fleet segling även fast vi var många. Något som faktiskt fungerade betydligt bättre än i alla fall jag befarat. Starterna var denna dag mycket rena och disciplinerade, seglarna är att gratulera! Tyvärr så gav vind och vågförhållanden svårigheter att få en bana med både lång första kryss och god sikt vid märket vilket gav en hel del incidenter vid första märket, vilket så klart är frustrerande. Men å andra sidan så hann vi med 14 seglingar trots många banomläggningar, vilket är positivt. Så totalutvärderingen av detta får väl styrelsen göra, själv tycker jag det positiva övervägde.

Våra duktiga funktionärer Jacob Enwall och Ida Jonsson fick denna dag verkligen göra nytta för sitt arvode, som dessutom innefattade att se till att det serverades kaffe o kaka samt korv o dricka till lunchpausen, något som dom som vanligt skötte mycket bra. Dom börjar bli härligt samkörda numera.

Slutligen ett stort grattis till våra medaljörer som denna dag visade att de behärskar alla förhållanden. Etta Thomas Enwall, tvåa Jimmy Hellberg och som sagt trea Per Svanberg.

Resultat IOM kappsegling Ranking nr 7 och Höstcup nr 3 söndag 10 oktober finns här. (OBS! pga av en felaktighet i beräkningen direkt efter seglingen har placeringarna matats in en gång till och nytt resultat räknats fram, vilket gav några ändrade placeringar. Samtliga DNF och DNS står som DNC (=ger samma poäng).

Uppdaterat resultat för Vår och Höstcup finns här. Uppdaterad ranking finns här.

Hälsar Bosse Jonsson (SWE 43) och Tom Olsson (SWE 45)

Niklas Roséns vackra hembygge

Kjelle G & Håkan G beundrar flottan med bl.a. Håkans nya Södergren konstruktion (SWE52)

Joomla Template by Joomla51.com