Skriv ut

Jag föreslår att vi som inte ska segla Gotland runt tar chansen och kör ett race till innan semestern men Obs! vi kör nu på tisdag 1/7, dvs inte på onsdag.

Välkomna! /Thomas Tarp

En extra onsdagscupsegling genomfördes 25/6 under fina förhållanden vid Ekudden. Hela 16 seglare var med inledningsvis.  13 seglingar genomfördes mellan kl 18 och 21. Rullande domarschema hjälpte till att hålla ordning på start och rundningar. Resultatet finns här.

Glad sommar önskar / Thomas Tarp

 

Vid Ekudden i  Djursholm seglar vi varje onsdagkväll kl:18.00 till 20.30 fram till midsommar. I mitten av augusti forsätter vi med seglingarna och startar höstomgången av onsdagscupen. Våromgången innefattar 6 seglingstillfällen varav 4 seglingar räknas i totalresultatet av onsdagscupen. Banan är av kryss-läns typ och seglas två varv.

Vi håller oss självfallet till reglerna och om någon gör ett regelbrott, tas straffet utan diskussioner, så snart tillfället ges. Vi alternerar med att vara seglande domare i samband med starten. Detta innebär att ha koll på eventuella tjuvstarter. Vid seglingarna i onsdag, vilket för övrigt var första tävlingstillfället, hann vi med och segla 12 race varav 10 räknades in i slutresultatet för kvällen. Som sagt, tveka inte, kom och segla i en mysig omgivning.

Välkomna hälsar Team Norrort / Tarp / Forsén / Nyström / Brännholm

Rapport från segling 4 juni:

Michael Karlberger ny i klassen, visade vid  kvällens premiärsegling prov på, trots ingen tidigare RC-seglings erfarenhet, att han kommer finnas med och konkurrera om de ädlaste platserna innan säsongen är till ända.

Kvällens dominant, Jocke Holmberg seglade fantastiskt bra. Tajmade, skickligt vindskiften, bra båtfart och positionering gjorde Jocce till kvällens "kung". Några seglare fick tidigt av kvällen tekniska problem. Jocce Amelns mottagare gav upp, direkt efter att båten kommit i sjön efter smärre justeringar stävade den gula Shirazen med god gång, okontrollerbar, i riktning mot Lidingö. Jocce hoppade, nåja, i jollen och rodde för allt vad tygeln höll och lyckades slutligen komma i kapp och rädda båten från att kraschlanda mot land.

Vid 20.30-tiden var det roliga slut. Åtta race var genomförda på den relativt lång bana och med vindar som under kvällens lopp varierat mellan 1-4 m/s.

Resultat finns här .

Rapport från seglingen 28 maj:

En kylig kväll som bjöd på relativt friska, byiga vindar, var vad som väntade de 12 edsvurna männen som samlats vid Ekudden för att göra upp om onsdagscupen.

Extra trevligt att se Erik Torsell tillbaka igen med sin nyinköpta Kantun, efter ett antal års bortavaro från IOM-seglade.

16 seglingar genomfördes i relativt rask takt under 150 minuter.

Kraftiga vindvrid bidrog allt som oftast till stora förändringar av båtarnas positioner.

Det var trots relativt svårbemästrade förhållanden en mycket trevlig stämning bland seglarna. Denna kväll var styrområdet förlagt till bensin-pontonen pga de rådande vindförhållandena. Det inträffade några ofrivilliga kollisioner, delvis pga av den svårbemästrade vinden. Tom och Jockes båtar krokade ihop så kraftigt att Tom var tvungen att hoppa i roddbåten och ro i kapp båtarna som länsandes var på väg bort mot Lidingölandet. Tom lyckades nå fram i tid och räddade därmed i första hand Jockes båt från att nå havets botten vilket Jocke befarat. Under räddningsaktion "smet" Tom:s kärra i väg på egen hand i full fart, seglandes, dikt bidevind ut mot Stora Värtan. Tom hade förlorat radiokontakten med sin båt. Som tur var hade Claes B med sig en motorbåt för kvällen. Claes B och Claes L bröt pågående segling och drog snabbt iväg i motorbåten efter Tom:s flyende båt. Även denna båt plockades snabbt upp. Det var verkligen tur att det fanns en snabbgående motorbåt tillhands. I annat fall hade det kunnat slutat illa för Tom:s båt.

Thomas Enwall vann kvällens seglingar före Claes Brunnhage och Thomas Tarp.

Lasse Brännholm

Resultat 28/5 här

Resultat 21/5 här
En strålande sommarkväll lockade 14 seglare till Ekudden.
Perfekta seglingsförhållanden, SV 3-5 m/s 

Rapport från onsdag 14 maj: 12 seglingar genomfördes i 2-4 m/s var av 2 seglingar räknades bort.
1:a Claes Brunnhage 14 poäng
2:a Hans Nyström 15 poäng
3:a Thomas Tarp 23 poäng
4:a Lasse Brännholm
5:a Tommy Ruhmén
 
Stående inbjudan:
Välkomna till onsdagsseglingar!