Resultat

15 st seglare mötte upp i Vadstena för IOM ranking nr 6. Vi seglade i sydostlig vind 4-8 m/s med B-riggen hela dagen längs med den sydligaste flytbryggan på västra hamnsidan. Örjan Friberg med sitt 7-manna funktionsärsteam ledde seglingen på ett strålande vis. Hela 21 race hann vi med vilket är nytt dagsrekord.

Byiga och vridiga förhållanden passade mästaren Collberg perfekt - grattis till överlägsen spik. Bosse 43:an var stabil tvåa och Magnus Timerdal spurtade frenetiskt till sig en tredjeplats. 

Film finns här: https://www.youtube.com/watch?v=h0JSjup34uk

Bilder finns här: https://www.facebook.com/photo?fbid=10158711946967945&set=oa.891484748151024

Resultat finns här. Uppdaterad rankinglista på Resultatsidan.

Hälsningar / SRSS, Enmeterförbundet och Örjan Friberg med team

Väderrapporten utlovade växlande vind från Nordost. Efter lite funderande och utbyte med Thomas E. beslutades att vi skulle pröva den yttre bryggan på Bosön. Fint ställe där vi inte varit på ett bra tag. Initialt hade vinden gått lite mycket på Nord, men efter ett par tre seglingar infann sig Nordosten. Vi genomförde 16 seglingar, alla med A rigg, och var klara i god tid före 15.00. Det blev en” high score” regatta med många segrare i delseglingarna, bland annat vår ordförande lyckades inkassera en spik, Grattis!!

Vi hade besök av några utsocknes, Jonas, Ulf och Bengt Oldsberg som kom med en sprillans K2! De gjorde alla tre bra ifrån sig. Prispallen såg ut ungefär som vanligt, denna gång med Bosse Jonsson främst, därefter Thomas Enwall på andra och Brunte på tredje plats, Bravo!

Vi hade 15 st. startande vilket får räknas som godkänt. Nästa Ranking kommer att ske i Vadstena, och jag hoppas att ett ansenligt gäng från Stockholm tar sig dit, dessvärre inte jag själv då jag den veckan befinner mig utomlands. 

Resultat finns här. Rankingen är uppdaterad här.

Hälsningar / SWE 101:an Jocke och medhjälpare

Det blev en kanondag, vackert väder och 10 glada seglare som ville mycket! Alla var taggade, koncentrerade och  stämningen på bryggan var på topp. Inga hårda kommentarer och inget gapande!

Bananläggningen sköttes exemplariskt av Micke, Pelle och Thomas. Vill tacka alla som hjälpte till att genomföra denna segling, och man kan lära sig en hel del genom att vara arrangör. En olycka var nära att hända, när Brunte trampade snett, vägrade att släppa radion i sista länsen men som tur var lyckades han nå räcket i sista sekund.

Jag vill gratta Tommy till att han jobbar stenhårt att klättra uppåt i listan och deltar i alla seglingar. Heja, heja!!!

Ett stort grattis Brunte till segern! Tack alla för en trevlig söndagssegling!

Resultat finns här.

Hälsningar / 05:an Tom och medhjälpare

Så kunde vi äntligen genomföra en rankingsegling igen, en liten seger i sig. Uppgiften att hitta en lämplig seglingsplats i närheten eller på Lidingö visade sig vara lite svår. De flesta platser led svårt av sjögräs och många andra var olämpliga för den VNV-vind som förutspåddes. Minst olämpligt bedömdes Gåshaga vara, vi vet ju att det kan vara lite skvalpigt från motorbåtar där men just denna dag visade det sig att Red Bull hade ett jättelikt event lite längre in i Kyrkviken! Vilket betydde massor av motorbåtar och skvalp av en magnitude vi aldrig sett tidigare.

Som lök på laxen vägrade vinden envist att följa prognosen, i stället för NNV vridande mot N, så vart det NV vridande mot V. Dessutom med ständiga 45 graders vrid och vindhål.

Äntligen var klubbseglingen igång igen efter sommaruppehållet. Tolv anmälda seglare och lika många dök också upp denna blåsiga söndagsmorgon. Västlig, byig och buskig vind mellan 6 och 12 m/s var smått perfekt för vattenskidklubbens anläggning på lilla Järlasjön. Banan var snabbt lagd då vi kunde använda klubbens roddbåt som redan låg förtöjd och det var bara att hänga på snurran och köra ut.

Trots risk för regn kom två åskådare och tillika IOM-seglare på besök. Nämligen Per Lundberg och Johan Kihlström som i lugn och ro ville följa den på förhand spännande och händelserika seglingen. Nu blev de inte bara åskådare utan ställde förtjänstfullt upp som startdomare och protokollförare. Stort tack för er hjälp.

11 seglare kom till start. Väderprognosen visade 4 m/s NV. Vi valde Skärsätra som seglingsplats då pontonen ligger i VNV riktning. Banan kunde läggas utmed ponton och det blev därmed lätt att följa båtarna under racen. Vinden vred något fram och åter men vi behövde inte ändra banan mer än en gång. Solen sken och vågorna från passerande båtar fick pontonen stundtals att gunga kraftigt. Vi avverkade 12 seglingar, stämningen var god och konkurrensen hård. Stort grattis till Jocke som slutligen tog första platsen. Resultat finns här.

Hälsningar / Lars Engstedt

Så äntligen var det dags för 2021 års första rankingsegling. Kunde inte bli bättre... 6 juni, Sveriges Nationaldag, flaggan i Gåshaga Pirars flaggstång hissad, blommor på bordet. Prisbord fixat. Kaffe till deltagarna under regattan, öl & vin till After Sail med prisutdelning.

Skepparmöte i sol men tyvärr helt utan bris. Dock trevlig samvaro på bryggan med inspektion av allas båtar och dess trim. Jocke och Tom har ju fått fin rulle på sina K2. Efter dryga timmens väntande så började en mycket svag bris göra entré. Dagens arreminister justerade banan och så var vi igång med dagens regatta.

Baggen på sitt bästa humör!

Nio seglare och en arrangör mötte upp på Sune Carlssons båtvarv denna grymt soliga morgon. Vi njöt i solgasset i NO 2-4 m/sek som höll sig hela dagen och vi seglade ute på den yttersta piren.

Under lunchen fick vi en visning av nya P-STAR (Starbåt) och en glimt av kolfiberunderverket Aspect som bägge byggs inne i konstruktionshallen.

Eftermiddagen bjöd på lätt vind men som ökade mot slutet. Bosse Jonsson gick som en Boeing bitvis och vann dagens övningar följd av Tom Olsson och Thomas Enwall. Svårt att inte vara glad en sådan här dag! God stämning och inga båtskador, förutom att ett skotservo sade upp sig.

Tack alla seglare!  Resultat finns här:

Thomas G (arr, bana och domare)

Resultat finns här.

Från SMHI hade man sagt att det skulle blåsa i riktning mellan NO och O, cirka 3 m/s men betydligt mer i byarna. Inbjudan hade därför gjorts till segling vid Vattenskidklubben och 17 man hade svarat att de var intresserade. Vattenskidklubben har ett fantastiskt fint klubbhus med sjötomt och med bryggor som lämpar sig för radiosegling vid Järlasjön. Utsikten därifrån är delvis mot motorvägen till Saltsjöbaden men avståndet till motorvägen är så långt att vägen inte stör. Största fördelen med detta ställe är att man seglar med ryggen vänd mot söder så man blir inte bländad av solglittret.

Jollen hade renoverats med nya ventilskydd, då den senast höll på att sjunka, och den pumpades nu upp med en laddningsbar luftpump som inköpts på Biltema för 229 kr, fungerade perfekt. Däremot fungerade inte aktersnurran som fått ny akrylatbensin för tvåtaksmotorer, den bara vägrade starta så de blev en roddtur. Solen sken med full styrka, temperaturen var +17 och vinden var som utlovad, så den bana som lades ut visade sig hålla under de 4 timmar seglingarna pågick. Inga bojar behövde flyttas och disciplinen på bryggan var föredömligt tyst.

Seglarna hade delats upp i 3 grupper och vi körde max 12 båtar på banan samtidigt. Vinden var allt från 1 m/s till max vad man klarar med A-rigg och den vred ibland snabbt 45 grader så en klar lä-favör i starten kunde blixtsnabbt bli lovartfavör. Trots dessa ibland svåra förhållanden var det samma seglare som belade de första platserna som vanligt. 

Seglarhälsningar / Hans Funke och medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com