Resultat

Tretton glada seglare mötte denna gång upp vid Vattenskidklubben vid övre Järlasjön. I den måttliga vinden från O 3-4m/sek. Format toppmärke med spreader om BB. Gate vid bottenmärket. 3 seglingar, paus osv. Första start på utsatt tid till förtret för vissa.

Det var spännande med skiftande vindar både till riktning och styrka som några hanterade bättre än andra. Efter fjorton avklarade seglingar 13.57 avslutades slaget. Segrande ur striden gick som så många gånger tidigare Claes Brunnhage som klarade knepigheterna bäst. Grattis Brunte!

I och med detta är årets seglingar avklarade. Tror vi genomfört hela programmet. Resultat finns här.

Tack för i år / Claes Liljeson

När vi vaknade denna söndagsmorgon regnade det tidvis kraftigt över Lidingö och enligt prognosen skulle regnet fortsätta under en stor del av dagen samtidigt som vinden skulle vrida närmare 180 grader från Ost till Väst. Inget drömväder kanske men ändå kom 12 seglare till start på Näckrosvägens brygga! Efter lite strul med märkesbojar som draggade och en båt som seglade iväg i god fart utan radiokontroll kom seglingarna igång i bättre tempo. Regnet avtog för att så småningom upphöra samtidigt som vinden vred från ostligt till sydligt och senare också sydvästligt i styrkor kring 2-4 m/s.

Endast 7 deltagare deltog i söndagens rankingsegling ute på Elfvik. Seglingen utgjorde också Höstcupsegling nr 3, så snart skall sommarcupen avgöras. Att vi var så få underlättade manövrering på banan. Vi hade stabilt rigg 2 väder men med krabb och orolig sjö, vilket emellanåt var riktigt svårbemästrat. Särskilt svårt var det att komma in med rätt höjd till kryssmärket, troligen gjorde motljuset sitt till. Solen sken och stämningen var god. 

Jocke SWE 101 stod i en klass för sig idag igen, andra rankingvinsten på raken - Grattis! Resultat finns här. Största missödet var att motorns bensinlock skruvade av sig själv och försvann när båten låg lite under betongbryggan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Väderleksprognosen utlovade lite regn på morgonen, som skulle upphöra i tid för seglingen och sydlig vind helt utan vridningar under hela dagen, styrkan skulle ligga stadigt på 3-4 m/s. Så långt såg det ut som en riktigt enkel uppgift för mig som arrangör.

Ranking 2 och Vårcup 2 avgjordes vid Ekuddens brygga och avgjordes i mestadels svaga vindar mellan nord och nordost. Efter en trög inledning med många banändringar kunde 15 seglingar genomföras. Stämningen på bryggan var mestadels god men som vanligt när det är rankingsegling märktes det att deltagarna var extra taggade. Dagens överlägsne vinnare blev Thomas Enwall före Claes Brunnhage. Mellan trean Bosse Jonsson och fyran Claus Lindström skilde bara  en poäng.

Stort tack till Thomas Ljungdal som hade tagit hand om utrustningen över natten efter lördagens vintagesegling. Resultat finns här. Aktuell Rankinglista finns här.

Hälsningar/Fredrik Edgren, SWE 94, med medhjälpare

Seglingsplats Ekudden i Djursholm.

7 gubbar anmälda, och så kom det en till.
En blandning av erfarna IOM rävar med gamla holkar och några storbåtsseglare men utan erfarenhet från IOM och RC segling.
SMHI hade utlovat svaga vindar 3-4 m/s med byar uppåt 8. Riktning NO.
Banan lades initialt utanför stora bryggan. De svaga vindarna visade sig vara i topp Rig1 med ordentliga rökare som orsakade årtskilliga brochar på länsen. Det var svårt att hantera båtarna i de vindarna, de oerfarna seglarna fick känna på hur det kan vara när det är som roligast!

Det blev många driftavbrott, ett eller annat rigghaveri och några med krånglande elektronik, kanske p.g.a. vatteninträngning i båten, någon glappkontakt.
Efter tre race så flyttade vi in banan i Sveaviken där vi fick mycket lugnare och mer hanterbara förhållanden.

Båt SWE30 seglades av flera Lidingöseglare så dess resultat kommer inte att räknas i Vintagecupsammanställningen.

Bosse Jonsson kom med sin gamla träholk från 1987, den hade tydligen vilat sig i form ordentligt, Bosse spikade samtliga race! Stort grattis.

Resultat här

Vid tangentbordet Lasse/49an

IOM Vintage Cup 2019 består av 5 st delseglingar:

Nr 1 -  3 mars

Nr 2 – 13 april

Väderleksutsikterna bländande. SV till Västliga brisar från ca 5 meter och så ökande, därtill strålande sol efter lunch. Mölna valdes till arena för begivenheten. 14 sugna grabbar kom till drabbning. Tyvärr så var det 3 avanmälda, så 14 på linjen tar vi som ett gott omen för fortsatt tillströmning till klassen av både gamla och nya medlemmar.

Speciellt glädjande att några gamla grabbar åter sågs ibland oss och så hälsar vi Mats Kullström välkommen till klassen. Med lite träning och gullande kommer han få mycket glädje av sin fina båt CHASE, som byggdes i Holland för några år sedan. Vi har höga förväntningar på Dig då CHASE vann SM 2016 och 2017. Därtill har vi fått tillbaka en nygammal medlem i Tim Shuwalow, som med lånad Bosse Jonssonbåt klev rakt in i toppen av resultatlistan.

IOM vintercup är nu avslutad i och med dagens vintercupsegling nr 6 som verkligen gjorde skäl för namnet. 3-4 m/s, 1 plusgrad och lätt snöfall bidrog till utmaningarna för de 5 tappra deltagarna som var med idag. Näckrosvägen valdes vilket var bra med dagens ostliga vind. Lite rostiga manövrar inledningsvis och vasstrån bidrog till spänningen i resultatlistan. Till sist drog SWE 43 ifrån något och toppade listan vid dagens slut. Blöta deltagare ser fram emot bättre förhållande i vår när vi kör igång vårcupen. Resultat finns här. Slutställningen i Vintercup 2018-2019 finns här.

Hälsningar / Tom Olson, SWE 05, med medhjälpare

SRSS klubbsegling och IOM Vintercup 5, den 17 februari, seglades i strålande sol och några plusgrader. Dock i ultralätt västlig vind så endast 5 st race kunde genomföras vid Gåshaga pir. För första gången körde vi kombinationen IOM och DF 65. Först släpptes IOM iväg och en minut senare startade DF65 och på detta sätt fungerade allt mycket bra ute på banan.

Dagens comeback stod Hellboat för. Jimmy H seglade sin Vintage båt från 2009 till seger – strålande! I DF65 gänget var det Olle Krogh SWE 378 som hade bäst fart. Resultat IOM finns här. Resultat DF65 finns här.

Hälsningar /Thomas IOM SWE 50

Joomla Template by Joomla51.com