Resultat

Tack alla deltagare som deltog i dagens regatta, Ranking 7 i Halmstad.
Vilket väder så här i slutet av oktober.
Janne - bojbåt, tyckte det var roligt och erbjuder gärna sin hjälp i framtiden oxå, om jag inte kan lura in honom att skaffa båt 😉
Han hälsar att det var några omstarter för mycket, men tog samtidigt på sig att banan var lite skev och han hade gärna velat byta banområde mitt på eftermiddagen (tror vi hade hunnit, nu med facit i hand) så kanske det hade blivit bättre bana. Bra att ta till sig.

Ranking 6 med 11 deltagare seglades på Järlasjön vid vattenskidklubben.

Ett beslut om plats som kanske inte var optimalt. Mycket chansartad segling med skiftande vind i både riktning och styrka. Alla seglade med A rig, utom i ett par race då 49an Ericson provade B, men med mager framgång.

Vi genom förde 16 race i gott tempo, var klara redan 14.45, men inga klagomål hördes, kul!

Brunte och Bosse J. hamnade på samma brutto poäng, men Brunte drog åter det längsta strået och vann, Grattis!!

Jocke SWE 101

Resultat här, Rankinglistan är uppdaterad, se Resultatsidan.

 

IOM SM 2020 arrangerades av Enmeterförbundet och SRSS tillsammans med Nynäshamns Segelsällskap den 26 & 27 september. Seglingplats var den mycket långa och i fyra delar böjda pontonbryggan i Nynäshamns hamn. Bryggan ger stor flexibilitet för att hantera olika vindriktninger och utgör en mycket bra seglingsplats för större och viktigare kappseglingar. NSS stod för den största delen av arrangemanget med domare, seglingsledare, sekreteriat och följebåt bemannad med två NSS-medlemmar. Lars Ericson hjälpte till med protokoll och Claes Liljeson stöttade under dag 1. 19 deltagare kom till start. Ett stort tack riktas till samtliga funktionärer som bidrog till att arrangemanget kunde genomföras på ett trevligt och effektivt sätt.

Dagens segling ägde rum på Mölna Lidingö. Vädret blev inte som utlovat vi var lovade 5-6 meter men vinden var starkare an så. Alla började med Rigg 2, men under dagen byttes det till Rigg 3, alla utom Tom 05 o Michael 16. Det visade sig vara rätt val att hålla kvar vid Rigg 2. Båda slutade på samma poäng 12 poäng var. Dom hade dessutom lika många 1 platser 3 var. Bosse gjorde en stark insats i sista seglingen genom att vinna den med Rigg 3, bra jobbat Bosse.

Stort delat Grattis Tom o Michael! Stort tack till alla som hjälpte till, o Speciellt till Michael som hjälpte till med banan o bil!

Resultat, Nr, Poäng

1               05. 12

1               16. 12

Nu var det dags att visa var skåpet skall stå några veckor innan SM.

14 anmälda, men tyvärr några som inte kunde deltaga. Då Micke Carlberger, Jonas Magnusson, Bosse Jonsson å Brunte som arrangör denna dag å saknades på startlinjen fanns det andra som ville göra sig hörda. En var Calle P med sin vackert pimpade Norlinbåge från 2007. Efter ett par uppvärminingsrace var Calle uppe å visade att han fortfarande kan. Bra seglat! Tyvärr gick Calles roderservo åt pipan så toppresultatet uteblev.

Under strålande sol och tryckande värme seglades Höstkuppens första segling på övre Järlasjön vid Nacka Vattenskidklubbs anläggning. Vindprognosen för dagen var svaga skiftande vindar och det stämde ju bra för när vi skulle lägga banan ändrade sig vinden från väst till ost fram och tillbaka några gånger. Surt, men vi bestämde ändå att köra igång då vi kunde få ihop banan med stöd av skidklubbens fasta bojar att klara 180-graders skiftningar. 

Då var vi äntligen igång igen!

Efter en lång väntan och två inställda rankingseglingar så var det äntligen dags igen. Nypremiären bjöd de elva seglarna på strålande sol och en svag till måttlig vind omkring syd ute vid Elfvik där vi valt att segla. Till att börja med så var vågorna små och trevliga, men lagom till första start så hade ”grytgubbarna” vaknat och såg till att vi seglade i stora vågor från alla håll samtidigt. De som provat att segla IOM i sådan sjö vet att det är knepigt, eller en utmaning som det heter....

Äntligen tillsammans igen.

Dagens övning gav prov på föredömlig social distansering något som inte bara seglingssporten borde ta efter. Tack alla för det. Segla gjorde vi som sagt vid Skärsätra Båtklubb där vi sedan några år är medlemmar.

I den svaga SO vind som befanns lyckades vi genomföra sex seglingar varvid vi tänkte ge upp. Då kom vinden, åter från typ SO och alla åtta deltagare jublade då vi sedan lyckades genomföra ytterligare ett par seglingar i hygglig bris. Varmt och skönt och god stämning som vanligt.

Dessvärre deltog inte världsmästaren då flyget från Kroatien blev inställt Tack alla som hjälpte till med det praktiska och hav en skön sommar om vi inte ses innan. Resultat finns här.

Hälsningar / 97

Inbjudan till dagens klubbsegling omfattade mycket mer; en spännande upplösning på vintercupen och inte minst möjligheten att bekanta oss med den förestående platsen för kommande SM.

Allt besannades; I tilltagande friska sydliga vindar, där vi kollektivt byte till rigg 3 redan efter 2 seglingar, kunde vi totalt genomföra 12 seglingar. Till skillnad från de platser vi brukar välja så medger Nynäshamns långa pir möjligheten att lägga banan parallellt med pontonerna, varvid man lätt man kan gå med och följa båten och se märkena på nära håll.

Denna tuffa seglingsdag blev en utmaning för alla och tyvärr i mesta laget för två av våra pionjärer. Mats och Per; bra kämpat och kom ihåg att dessa dagar hör till undantagen i våra vatten.

Som sagt var: Det stod mycket på spel, flera hade chansen till seger i Vintercupen. Bosse såg sin chans och inledde starkt och matade vidare. Detta räckte inte efter en stark avslutning av Claes B. Stort grattis till Claes till segern i Vintercupen!

Joomla Template by Joomla51.com