Resultat

Då var vi äntligen igång igen!

Efter en lång väntan och två inställda rankingseglingar så var det äntligen dags igen. Nypremiären bjöd de elva seglarna på strålande sol och en svag till måttlig vind omkring syd ute vid Elfvik där vi valt att segla. Till att börja med så var vågorna små och trevliga, men lagom till första start så hade ”grytgubbarna” vaknat och såg till att vi seglade i stora vågor från alla håll samtidigt. De som provat att segla IOM i sådan sjö vet att det är knepigt, eller en utmaning som det heter....

Äntligen tillsammans igen.

Dagens övning gav prov på föredömlig social distansering något som inte bara seglingssporten borde ta efter. Tack alla för det. Segla gjorde vi som sagt vid Skärsätra Båtklubb där vi sedan några år är medlemmar.

I den svaga SO vind som befanns lyckades vi genomföra sex seglingar varvid vi tänkte ge upp. Då kom vinden, åter från typ SO och alla åtta deltagare jublade då vi sedan lyckades genomföra ytterligare ett par seglingar i hygglig bris. Varmt och skönt och god stämning som vanligt.

Dessvärre deltog inte världsmästaren då flyget från Kroatien blev inställt Tack alla som hjälpte till med det praktiska och hav en skön sommar om vi inte ses innan. Resultat finns här.

Hälsningar / 97

Inbjudan till dagens klubbsegling omfattade mycket mer; en spännande upplösning på vintercupen och inte minst möjligheten att bekanta oss med den förestående platsen för kommande SM.

Allt besannades; I tilltagande friska sydliga vindar, där vi kollektivt byte till rigg 3 redan efter 2 seglingar, kunde vi totalt genomföra 12 seglingar. Till skillnad från de platser vi brukar välja så medger Nynäshamns långa pir möjligheten att lägga banan parallellt med pontonerna, varvid man lätt man kan gå med och följa båten och se märkena på nära håll.

Denna tuffa seglingsdag blev en utmaning för alla och tyvärr i mesta laget för två av våra pionjärer. Mats och Per; bra kämpat och kom ihåg att dessa dagar hör till undantagen i våra vatten.

Som sagt var: Det stod mycket på spel, flera hade chansen till seger i Vintercupen. Bosse såg sin chans och inledde starkt och matade vidare. Detta räckte inte efter en stark avslutning av Claes B. Stort grattis till Claes till segern i Vintercupen!

Vinter segling nummer 5. Vinter? Lite kallt men 10 glada seglare träffades för att tampas om segern. Alla seglade med rigg A fast ibland var det några dykningar Stämniningen var positiv. Jag vill tacka speciellt Håkan och Thomas för all hjälp.

Hur gick det? En Kantun2 vann. Stort grattis Jocke.Thomas 2:a. Bosse 3:a med nytt knä bra jobbat. Tack alla seglare för en trevlig dag. Resultat finns här. Ställningen i Vintercupen finns här.

Hälsningar / Tom Olson

Tretton glada seglare mötte denna gång upp vid Vattenskidklubben vid övre Järlasjön. I den måttliga vinden från O 3-4m/sek. Format toppmärke med spreader om BB. Gate vid bottenmärket. 3 seglingar, paus osv. Första start på utsatt tid till förtret för vissa.

Det var spännande med skiftande vindar både till riktning och styrka som några hanterade bättre än andra. Efter fjorton avklarade seglingar 13.57 avslutades slaget. Segrande ur striden gick som så många gånger tidigare Claes Brunnhage som klarade knepigheterna bäst. Grattis Brunte!

I och med detta är årets seglingar avklarade. Tror vi genomfört hela programmet. Resultat finns här.

Tack för i år / Claes Liljeson

När vi vaknade denna söndagsmorgon regnade det tidvis kraftigt över Lidingö och enligt prognosen skulle regnet fortsätta under en stor del av dagen samtidigt som vinden skulle vrida närmare 180 grader från Ost till Väst. Inget drömväder kanske men ändå kom 12 seglare till start på Näckrosvägens brygga! Efter lite strul med märkesbojar som draggade och en båt som seglade iväg i god fart utan radiokontroll kom seglingarna igång i bättre tempo. Regnet avtog för att så småningom upphöra samtidigt som vinden vred från ostligt till sydligt och senare också sydvästligt i styrkor kring 2-4 m/s.

Endast 7 deltagare deltog i söndagens rankingsegling ute på Elfvik. Seglingen utgjorde också Höstcupsegling nr 3, så snart skall sommarcupen avgöras. Att vi var så få underlättade manövrering på banan. Vi hade stabilt rigg 2 väder men med krabb och orolig sjö, vilket emellanåt var riktigt svårbemästrat. Särskilt svårt var det att komma in med rätt höjd till kryssmärket, troligen gjorde motljuset sitt till. Solen sken och stämningen var god. 

Jocke SWE 101 stod i en klass för sig idag igen, andra rankingvinsten på raken - Grattis! Resultat finns här. Största missödet var att motorns bensinlock skruvade av sig själv och försvann när båten låg lite under betongbryggan.

Hälsningar / Thomas Enwall och medhjälpare

Väderleksprognosen utlovade lite regn på morgonen, som skulle upphöra i tid för seglingen och sydlig vind helt utan vridningar under hela dagen, styrkan skulle ligga stadigt på 3-4 m/s. Så långt såg det ut som en riktigt enkel uppgift för mig som arrangör.

Ranking 2 och Vårcup 2 avgjordes vid Ekuddens brygga och avgjordes i mestadels svaga vindar mellan nord och nordost. Efter en trög inledning med många banändringar kunde 15 seglingar genomföras. Stämningen på bryggan var mestadels god men som vanligt när det är rankingsegling märktes det att deltagarna var extra taggade. Dagens överlägsne vinnare blev Thomas Enwall före Claes Brunnhage. Mellan trean Bosse Jonsson och fyran Claus Lindström skilde bara  en poäng.

Stort tack till Thomas Ljungdal som hade tagit hand om utrustningen över natten efter lördagens vintagesegling. Resultat finns här. Aktuell Rankinglista finns här.

Hälsningar/Fredrik Edgren, SWE 94, med medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com