Resultat

Referat kommer inom kort. Resultat finns här. Uppdaterad rankinglista finns på Resultatsidan.

Seglarhälsningar / Thomas Enwall SWE 50 och Bosse Ryggen Ahlström

13 taggade kombattanter samlades i solen vid Måsungen för KS6. Prognosen var ost vridande mot syd. Vridande visade sig vara ordet för dagen. När vi var redo för start vred vinden så att det blev sträckbog på första kryssen. Vinden vred fram och tillbaka och flera gånger var vi tvungna att ändra tillbaka det vi redan gjort. Diskussionen uppstår naturligtvis om vad som är en tillräckligt bra bana, men efter att ha kört ett race då vi sträckte från läbojen till kryssbojen var vi överens om att det inte blir särskilt kul. En liten tröst kanske vi kan få från att allsvenskan i segling avgjordes samma dag i Saltsjöbaden. Även där tvingades man till långa avbrott trots att man använde robotbojar.

De flesta seglingar som genomfördes blev dock riktigt bra och humöret var det inget fel på. Säkert bidrog det fina vädret till det. Vi fick samsas med badande barnfamiljer på bryggan men inte heller det rubbade den goda stämningen.

Jocke Ameln var tillbaka i god form och knep förstaplatsen. Micke Carlberger blev tåa och Stefan Lundquist fullbordade pallen.

Stort tack till alla som hjälpte till med det praktiska.

Resultat här

Seglarhälsningar / Bengt Oldsberg

Länk till Svensk Segling och Claes Lundins fina reportage från mästerskapet finns här.

Grattis Michael Collberg till ytterligare ett SM-tecken, det trettionde!

Resultatlistan finns här. Uppdaterad Rankinglista finns på Resultatsidan.

Seglingshälsningar / Thomas Enwall, Jonas Samson, Claes Liljeson, Jari Heiskanen

Svenska Enmeterförbundet / SRSS / SS Kaparen

Referat kommer inom kort. Resultat finns här. (Obs grupperna har fått nya färger pga av att resultatprogrammet ville det.)
Seglarhälsningar / Håkan Karlsson / SWE 91
 

Klubbseglingen samlade nio deltagare och valet på seglingsplats föll på Gåshaga pir, Lidingö. Vindprognosen utlovade N 5-6 meter med en eventuell vridning till NNO. Med den prognosen skulle Gåshaga kunna erbjuda bra förhållanden för fin segling. Vi fick till en hyfsad bana utanför piren och med lite ökande vind så valde vi att köra igång med B-riggen. Tre seglingar genomfördes innan paus och det såg lovande ut. Under pausen vred dock vinden kraftigt till NO och ökade lite till, vilket krävde banändring till insidan av piren. Lilla gummijollen kändes inte lika välpumpad längre och motorn tjurade så det var ”bara” att ta till årorna. Tre årtag framåt och två bakåt i den hårda vinden. Den nya banan blev tyvärr därefter med en altför kort och sned startlinje. Bättring till nästa gång.

Men till slut fick vi i alla fall ihop det till nio seglingar (var och en fick stå över en segling och då som startdomare och protokollförare). Grattis till Brunte, Bosse och Stefan som i nämnd ordning bemästrade förhållandena bäst. 
Resultat här

Tack alla för hjälpen med utrustning och banläggning.

Seglarhälsningar / Michael Carlberger / SWE 16. 

IOM-Ranking 1 för 2023 hölls i Malmö den 16 april (dagen innan hade DF95 seglat). Dagen började med nord, nordost varvid "Dammen" blev valet för dagens första seglingar, det var trångt vid starten och på banan, så det gällde att hänga med och fatta snabba beslut för att lyckas.

Efter lunchen så sjönk vattennivån i Dammen med 30 cm (det kan gå fort...) och blev icke seglingsbar dessutom vred vinden mot nordväst så beslutet togs att flytta ut banan efter lunchen på öppna havet med längre bana och stabilare vindar, här fick vi till en hel del fina seglingar på öppet vatten. Vindstyrka under dagen var 2-5 m/s. 16 seglingar genomfördes och 4 av dessa räknades bort.

Dagens resultat blev, 1:a Jonas Samson, 2:a Brian Nilsson DEN och 3:a Anders Friis DEN. Ett stort grattis till trion, bra seglat! Också ett stort tack till alla svenskar och danskar som kom till Malmö.

Resultat finns här. Uppdaterad Rankinglista finns på Resultatsidan.

/Cosme och Bo

Väderleksprognosen lovade minusgrader samt nordostlig vind, 8-13 m/s.Tanken var att segla vid Ålsten, där vi också hade värmestuga. Efter lite provseglande så hade vi problem med vindriktningen då den vridit mot nord samt att skoten frös i den hårda vinden i kombination med höga vågor. Efter lite diskussioner omgrupperade vi till Ekudden, tanken var att vi skulle få lite lä avseende både vind och vatten. 12 seglingar genomfördes med B-rigg i mycket växlande vindar i både riktning och styrka. Inga stora haverier förutom Bosse där en knop gick upp på ett skot samt att jag bröt hjärtstocken.

Tack alla deltagare för trevlig stämning samt stort grattis till Thomas som hade en fantastisk jämn serie i växlande förhållandena. Resultat finns här.

Seglarhälsningar / Tomas Hall / SWE 70

Dagarna innan så var prognosen 6-7 grader varmt, kalasväder så här års. Men när det väl var dags att lägga bana var det en plusgrad och fuktig snålblåst från W. Med andra ord betydligt bistrare.

Ändå dök det upp elva seglingssugna gubbar på bryggan. Det skulle ha varit tolv, Men Hallon lyckades låsa in både bil och båt i ett garage han inte kunde öppna!

Vi körde vid Näckrosvägen på Lidingö, en plats som ofta ger mycket bra förhållanden. Så och denna gång, med fyra toppmärken behövde vi inte justera banan en enda gång. När hände det sist? Dessutom fullföljde alla anmälda båtar utan haverier, fantastiskt bra jobbat med förberedelserna av alla!

Det blev en härlig dag när IOM säsongen -23  drog igång med Klubbsegling i Breviks hamn på Lidingö. 14 båtar var anmälda 10 kom till start denna friska dag. Vinden låg mellan 6 - 8 m, från sydväst. Vi seglade inne i hamnen med B-Rigg vilket fungerade mycket bra. Vi fick till 12 st seglingar.

Vinnare blev Jocke Ameln med hela 6 spikar. Tvåa kom Thomas Enwall o Trea Claes Brunnhage. Alla var glada att säsongen dragit igång. Nu ser vi framemot en härlig IOM säsong.

Stort tack till alla som hjälpte till med att lägga bana och frakta all utrusning till o från varvet!  Brunte, Michael o Lars! Bilder kommer upp på Facebook. Resultat finns här 

Bästa hälsningar  //  Mats Kullström o Medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com