Resultat

Då var säsongen 2022 igång.

Kl 11 stod 13 st seglare på bryggan för segling i Djursholm där vi seglade i Sveaviken. Vädret hade lovat sydvästlig vind o då passade Sveaviken perfekt då vi slapp vågor. Vinden var uppe i 8 meter i byarna, då båtarna flög fram för rigg 2 på undanvindarna.

Oftast var det lite mindre vind kring 5-6 m. Men som lovat kom regnet på slutet, så seglingarna slutade kl. 14 som var bestämt sen tidigare. Det var tur att det var plusgrader men ibland kändes det inte så, blöta o glada kunde vi genomföra 12 st seglingar.

Vinnare blev Bosse Johnsson SWE 43 20 poäng, före Thomas Enwall SWE 50 29 poäng, i sin splitter nya Venti o på 3 plats kom Claus Lindström SWE 14 37 poäng. Resultat finns här.

Jag vill också Passa på att Välkomna Thomas Hall till klassen. Thomas har tagit över Chase 31 o önskar lycka till i IOM. O tack för hjälp med jolle o bojar. O Stort tack Bosse för att du tog med motorn, rodd hade varit lite väl jobbigt idag.

Nu ser vi fram mot nästa regatta, o en bra säsong 2022. Håll Er Friska! Bilder tagna av Lars Engstedt finns FB IOM SWE.

Varma hälsningar / Mats Kullström

Klubbsegling nr10 söndagen den 24 oktober i Saltsjö Duvnäs

10 seglare kom till start. Väderprognosen förutspådde mulet väder med en vindstyrka på 3 till 4 m/s från SV vilket också infriades. Vi valde att segla enligt tyska modellen som innebär att vi var max 7 båtar på banan i varje race. Banan var relativt kort och vi kunde lätt se alla rundningsmärken från vår plats på bryggan. Kombinationen med få båtar och kort bana gjorde att incidenter kunde undvikas. Totalt genomfördes 18 race och varje seglare seglade 12 race var. Enligt Claes Brunnhage var det den trevligaste klubbseglingen som genomförts under året.

Calle Petterson tog hem segern på 12 poäng endast 1 poäng före 2:an Claes Brunnhage och på 3:e plats seglade Thomas Gross elegant in på 28 poäng. Resultat finns här.

Stort Grattis till Calle Pettersson!

Stort tack också till alla medhjälpare för genomförandet av dagens segling.

Lars Engstedt/29

15 st seglare mötte upp i Vadstena för IOM ranking nr 6. Vi seglade i sydostlig vind 4-8 m/s med B-riggen hela dagen längs med den sydligaste flytbryggan på västra hamnsidan. Örjan Friberg med sitt 7-manna funktionsärsteam ledde seglingen på ett strålande vis. Hela 21 race hann vi med vilket är nytt dagsrekord.

Byiga och vridiga förhållanden passade mästaren Collberg perfekt - grattis till överlägsen spik. Bosse 43:an var stabil tvåa och Magnus Timerdal spurtade frenetiskt till sig en tredjeplats. 

Film finns här: https://www.youtube.com/watch?v=h0JSjup34uk

Bilder finns här: https://www.facebook.com/photo?fbid=10158711946967945&set=oa.891484748151024

Resultat finns här. Uppdaterad rankinglista på Resultatsidan.

Hälsningar / SRSS, Enmeterförbundet och Örjan Friberg med team

Väderrapporten utlovade växlande vind från Nordost. Efter lite funderande och utbyte med Thomas E. beslutades att vi skulle pröva den yttre bryggan på Bosön. Fint ställe där vi inte varit på ett bra tag. Initialt hade vinden gått lite mycket på Nord, men efter ett par tre seglingar infann sig Nordosten. Vi genomförde 16 seglingar, alla med A rigg, och var klara i god tid före 15.00. Det blev en” high score” regatta med många segrare i delseglingarna, bland annat vår ordförande lyckades inkassera en spik, Grattis!!

Vi hade besök av några utsocknes, Jonas, Ulf och Bengt Oldsberg som kom med en sprillans K2! De gjorde alla tre bra ifrån sig. Prispallen såg ut ungefär som vanligt, denna gång med Bosse Jonsson främst, därefter Thomas Enwall på andra och Brunte på tredje plats, Bravo!

Vi hade 15 st. startande vilket får räknas som godkänt. Nästa Ranking kommer att ske i Vadstena, och jag hoppas att ett ansenligt gäng från Stockholm tar sig dit, dessvärre inte jag själv då jag den veckan befinner mig utomlands. 

Resultat finns här. Rankingen är uppdaterad här.

Hälsningar / SWE 101:an Jocke och medhjälpare

Det blev en kanondag, vackert väder och 10 glada seglare som ville mycket! Alla var taggade, koncentrerade och  stämningen på bryggan var på topp. Inga hårda kommentarer och inget gapande!

Bananläggningen sköttes exemplariskt av Micke, Pelle och Thomas. Vill tacka alla som hjälpte till att genomföra denna segling, och man kan lära sig en hel del genom att vara arrangör. En olycka var nära att hända, när Brunte trampade snett, vägrade att släppa radion i sista länsen men som tur var lyckades han nå räcket i sista sekund.

Jag vill gratta Tommy till att han jobbar stenhårt att klättra uppåt i listan och deltar i alla seglingar. Heja, heja!!!

Ett stort grattis Brunte till segern! Tack alla för en trevlig söndagssegling!

Resultat finns här.

Hälsningar / 05:an Tom och medhjälpare

Så kunde vi äntligen genomföra en rankingsegling igen, en liten seger i sig. Uppgiften att hitta en lämplig seglingsplats i närheten eller på Lidingö visade sig vara lite svår. De flesta platser led svårt av sjögräs och många andra var olämpliga för den VNV-vind som förutspåddes. Minst olämpligt bedömdes Gåshaga vara, vi vet ju att det kan vara lite skvalpigt från motorbåtar där men just denna dag visade det sig att Red Bull hade ett jättelikt event lite längre in i Kyrkviken! Vilket betydde massor av motorbåtar och skvalp av en magnitude vi aldrig sett tidigare.

Som lök på laxen vägrade vinden envist att följa prognosen, i stället för NNV vridande mot N, så vart det NV vridande mot V. Dessutom med ständiga 45 graders vrid och vindhål.

Äntligen var klubbseglingen igång igen efter sommaruppehållet. Tolv anmälda seglare och lika många dök också upp denna blåsiga söndagsmorgon. Västlig, byig och buskig vind mellan 6 och 12 m/s var smått perfekt för vattenskidklubbens anläggning på lilla Järlasjön. Banan var snabbt lagd då vi kunde använda klubbens roddbåt som redan låg förtöjd och det var bara att hänga på snurran och köra ut.

Trots risk för regn kom två åskådare och tillika IOM-seglare på besök. Nämligen Per Lundberg och Johan Kihlström som i lugn och ro ville följa den på förhand spännande och händelserika seglingen. Nu blev de inte bara åskådare utan ställde förtjänstfullt upp som startdomare och protokollförare. Stort tack för er hjälp.

11 seglare kom till start. Väderprognosen visade 4 m/s NV. Vi valde Skärsätra som seglingsplats då pontonen ligger i VNV riktning. Banan kunde läggas utmed ponton och det blev därmed lätt att följa båtarna under racen. Vinden vred något fram och åter men vi behövde inte ändra banan mer än en gång. Solen sken och vågorna från passerande båtar fick pontonen stundtals att gunga kraftigt. Vi avverkade 12 seglingar, stämningen var god och konkurrensen hård. Stort grattis till Jocke som slutligen tog första platsen. Resultat finns här.

Hälsningar / Lars Engstedt

Så äntligen var det dags för 2021 års första rankingsegling. Kunde inte bli bättre... 6 juni, Sveriges Nationaldag, flaggan i Gåshaga Pirars flaggstång hissad, blommor på bordet. Prisbord fixat. Kaffe till deltagarna under regattan, öl & vin till After Sail med prisutdelning.

Skepparmöte i sol men tyvärr helt utan bris. Dock trevlig samvaro på bryggan med inspektion av allas båtar och dess trim. Jocke och Tom har ju fått fin rulle på sina K2. Efter dryga timmens väntande så började en mycket svag bris göra entré. Dagens arreminister justerade banan och så var vi igång med dagens regatta.

Joomla Template by Joomla51.com