12 medelålders herrar samlades på  Bosön i en fortfarande varm Augustibris. Det var utlovat hårdvind från SMHI men en vind om 5-7 m/s mötte oss. Senare under dagen så ökade vinden tidvis och några bytte till Rig 2 men bytte snabbt tillbaka så fort det blev en paus.

Kjell SWE 40 agerade funktionär denna då  jag kom hem vid 05.00 efter en sommarfest och gjorde nog bäst i att ej segla. Vi valde fleetsegling och höll ett högt tempo under dagen och lyckades genomföra 16 st seglingar. Brunte inledde dagen bäst med flera spikar och Jimmy var inte riktigt i fas med skiftena. Efter lunch var ordningen som vanligt... Jimmy SWE 13 vann de flesta seglingarna och blev slutligen vinnare med Brunte SWE 98 som 2 och Thomas Enwall  SWE 50 som tre.

Då jag agerade funktionär under dagen  fick man möjlighet att följa seglingarna och den stora skillnaden mellan toppbåtarna och de övriga är starten. De främsta är oftast rätt placerade när skottet går medan "kön" är både 1-3 meter bakom vilket så klart blir svårt att segla ifatt. Ett tips blir att träna starter under träningstillfällena. Resultat finns här. Uppdaterad Ranking finns här. Resultat i Vår/Höst-cupen efter 5 seglingar finns här.

Kjell SWE 40 & Håkan SWE 52
Joomla Template by Joomla51.com