Rankingsegling 6 avgjordes i byiga och 4-9 m/s.

Elva tappra hade samlats för att göra upp, de flesta började med rigg 1 men insåg efter ett par race att det var mycket svårt att kontrollera båten i byarna. Ledaren av totalrankingen Gunnar Möller med sin Azetone SWE 81 insåg detta redan i första racet som han bröt för att byta till rigg 2, och offrade därmed även race 2. Skulle nu den favorittippade SWE 81 kunna reparera två DNF:er och komma i kapp? 

Race 1 vanns av rutinerade Rolf Häggbom som inte verkade ha några större problem med att kontrollera sin Azetone trots rig 1 i de stundtals tuffa förhållandena.

Efter 4 race ledde fortfarande Rolf med 10 poäng men strax efter på 12 poäng låg Oskar Karlsson och jagade. Gunnar Möller hade börja klättra i resultatlistan och låg nu femma.

Race 6 ledde Peter Witt från början till slut, som tidigare haft problem med både sjögräs och ett förstag som gick av. Vinden hade nu ökat ytterligare och endast 7 båtar var kvar, övriga fyra båtar hade tvingats bryta pga haverier. I toppen var det mycket tajt. Oskar Hade seglat mycket stabilt så här långt och ledde nu på 15 poäng. På andra plats och samma poäng låg Håkan Grönvall. Rolf hade halkat ner till tredje plats efter ett haveri, och i race 7 gav vinschen upp efter att båten tagit in för mycket vatten, slutseglat för Rolf alltså…

Jodå Oskar Karlsson och hans Bagheera SWE 70 höll hela vägen och tog hem seglingen, trots rig 1, eller var det tack vare rig 1? Hursomhelst så var det fantasktisk bra seglat, Grattis Oskar! 

Hur gick det för favorittippade Gunnar då? Jo, han spikade flest race och hade han fått räkna bort en DNS till så hade han vunnit, men nu fick han nöja sig med en fjärde plats…

Joomla Template by Joomla51.com