Ranking och Vårrace 2 seglades söndagen den 25 mars 2012.

Väderleksrapporten hade lovat hård nordlig vind, avtagande mot eftermiddagen, varför en stadig följebåt från KSSS lånats redan på lördagen och flyttats till Sune Carlssons Varv på Skogsö. Sunes varv har fantastiskt bra pontoner att stå på och det är lätt och gratis att parkera nära banan.

 

Nog blev det hård vind och den avtog mot eftermiddagen men riktningen ville inte vara stabil. Förmodligen var vinden något på nordväst vilket gjorde att banan låg lite i lä. Därför varierade byarnas riktning upp  till 45 grader, vilket gjorde det allt för chansartat.  

 

Trots de svåra förhållandena så visade den slutliga resultatlistan att det var välbekanta personer i toppen.  Man kan också se att en del nya tar för sig , kul med lite nytt go i klassen. Tjugoen seglare  hade anmält sig till tävlingen och enligt styrelsebeslut skall det, vid över 18 båtar, genomföras segling enligt  HMS indelning dvs A och B heat där 4 båtar går upp respektive ner.  För de flesta innebär HMS att man seglar var annan segling och man kan trimma o fika när kompisarna seglar sina heat. För vissa innebär HMS emellertid att man får segla varje segling och aldrig får trimma o fika, eftersom man är för dålig för att stanna i A-gruppen men samtidigt så bra att man kommer bland de 4 bästa i B-gruppen.
Men det spelar ju ingen roll när man får segla IOM med trevliga kompisar en söndag där vädret bara blev soligare och mer vårlikt.
Tack alla deltagare och tack till Jocke som fixat båt, Claes som fixat in oss på varvet och tack till Jacob o Emma som hjälpt till med bana, protokoll, anmälningsavgifter mm och tack till Thomas som alltid fixar resultatlistan och hemsidan. Grattis till Bosse som vann sin första ranking efter att ha varit snubblande nära flera gånger tidigare.

Preliminärt resultat finns här.

 

 

Hälsningar / Hans Funke SWE 123

Joomla Template by Joomla51.com