Ett led i träningen inför EM senare i höst var att vi skulle deltaga i årets upplaga av NM som nu kom att avhållas i vackra Sandefjord. Glädjande kunde vi konstatera att Thomas Enwall, Håkan Lundqvist, Anders Pers och undertecknad kunde frigöra tid för NM. Totalt var vi 21 båtar, varav Danmark mönstrade 1 deltagare Kim Nilsen och så vi 4 från Stockholm.

Lördag. Lätta brisar med mycket varierande vindriktning…

Bemästrades bäst av Thomas som efter 6 seglingar ledde på 11 poäng, tätt följd av Norges i särklass mest rutinerade radioseglare genom alla tider Torvald Klem på 12 poäng. Anders Pers storseglade också och låg 3a efter första dagens seglingar. Alla 4 svenskar inom topp 6, klart godkänt.

Söndag. Återigen mycket lätta och luriga brisar med vindskift på 30 grader. Ingen lätt uppgift för seglarna. Bäst på söndagen blev undertecknad med en serie på 2-2-1-1-1. Inför sista seglingen så kunde Thomas, Torvald och undertecknad vinna trofén. Dock grusades inledningen av denna sista delsegling genom att startmannen ropade upp SWE 50 och SWE 98 såsom tjyvstartande. Phuu… nu började den djävulska jakten på täten och Torvald fick inte komma bättre än 8a. SWE 98 seglade igenom fältet och vann seglingen, tätt följd av SWE 50 på andra plats. Torvald skuggade oss och lyckades med att bli 4a och därmed säkrade NOR 47 segern med 4 poäng.

Stort grattis till Torvald och hjärtligt tack till organisationen som kunde genomföra 11 seglingar, dvs 22 seglingar under dessa svårbemästrade förutsättningar som förgylles av sol och mycket trevlig samvaro på lördagskvällen i föreningens klubbhus, där det serverades god mat och dryck.  

Tack till Er alla och tack Thomas, Anders och Håkan för en trevlig och givande helg.

Resultat och bilder finner Du här.

Seglarhälsningar, SWE 98/ Claes Brunnhage

Joomla Template by Joomla51.com