Andra dagens seglingar skedde under i stort sett samma förhållanden som första dagen, och bjöd på spännande segling där svenskarna oftast hade 6-7 seglare i A-heaten. 16 seglingar hanns med innan klockan slog. När sjöröken skingrat sig visade det sig att topplaceringarna blev som vanligt, Sören Andrésen tog första platsen och Torvald Klem andra och vår egen Thomas Enwall knep tredje. Kul med en representant från varje deltagande land på prispallen.
Sverige hade tre seglare i topp 5 och fyra i topp tio så det märks att vi har höjt vår nivå ordentligt.
Stort grattis till alla deltagare.

Arrangemanget var mycket lyckat och välordnat med danskt gemyt och vad därtill hörer, t.ex. en "lille en" (Gammeldansk) på morgonen vid skepparmötena. Kaffe och kakor/bullar under dagen och fina luncher.
Resultatlista finns här och på Facebook IOM Denmark och IOM SWE.

Rapport dag 1: Första dagen har bjudit på friska vindar ca 8 m/s från SO, strålande varmt väder.
Seglingarna sker på en konstgjord sjö (Maglebaeck sö) som ligger innanför Kögebukten. Det innebär att det inte är någon större sjögång trots den hårda vinden. Alla har kört med Rig 2 förutom på sena eftermiddagen då det såg ut som om det skulle mojna lite och några försökte med ettan men det gav ingen större fördel. Jättebra seglingsplats och bra arrangemang. De svenske har visat framfötterna ordentligt och preliminärt leder Claus Lindström totalt före Sören Andresen.

 /Lars E SWE49

Joomla Template by Joomla51.com