Så då dags för ranking # 7 denna sommar. Många ville vara med och slåss, men några uteblev p.g.a. div olika anledningar varför vi kunde segla fleetrace denna dag. Vädergudarna förutspådde mycket lätta brisar och till en början blev det verkligen också på det viset.

I väntan på hyfsat väder så inleddes dagen med ett antal korta träningskör. Men så till slut så ville alla segla och de första kören var sisådär… lite ”vinglig” vindriktning. Claus L och Thomas T inledde bäst. Bosse J och undertecknad hade inte sina bästa dagar, utan stod för en hel del 360 ute på banan. Inga träd växer till himlen.

 

En gammal rutinerad smygare, en viss Thomas Enwall med en ny båt modell BritPOP visade sig vara ett bra val efter gamla trotjänaren Cheinz. Thomas har nu hittat skruven i sin nya båge och vi kan lugnt säga att han har bra rulle i kartongen nu. Dagens seger var efterlängtad och vi alla gratulerar Dig. Idag var Du bäst.

Vad som störde många idag, var nog ovanan med att kylan är på gång! Ty det gnälldes rätt rejält där ute på banan. Många tog sina svängar, men många avstod, varpå det började diskuteras ibland rätt högljutt i seglingsområdet. Låt oss komma ihåg att om någon tycker en annan felat, så protestera den formella vägen, alla vet hur det går till. Jag tror ingen av oss gör sina fel med flit, varför en vanlig protest normalt inte ifrågasätts. Idag var det bitvis mycket dålig disiplin och låt oss gemensamt stävja detta i fortsättningen med att hålla ut lite mer i våra svängar där ute på böljan.

Avslutningsvis tackar vi alla Per Lundberg så hjätligt för att han var vänlig att hjälpa till med start- och målgång samt protokollföring. Tack Per.

Vid pennan,

SWE 98 / Brunte

Resultat finns här. Rankinglistan är uppdaterad likaså Sommarcup, finns på Resultatsidan.

 

Joomla Template by Joomla51.com