Rapport från årets första rankingsegling. I dag samlades tretton seglare på södra Lidingö för att genomföra årets första rankingsegling. Vi möttes av gråmulet väder, några plusgrader och 2-3 m/s västsydvästlig vind som under dagen ökade till cirka 5 m/s och vred mot väst. Alla seglade med rigg 1 hela dagen.

Vid skepparmötet informerades om några förändringar för att förhoppningsvis förbättra kvalitén och stämning under seglingarna. Kortfattat innebar det följande:
- Seglingsledaren seglade inte själv utan var starter och domare samt skötte ansvarade för banläggning
- Seglingsledaren kompenseras genom att tilldelas poäng baserat på snittet av de fyra bästa av de senaste 7 rankingseglingarna

- Märkesberöring var tillåtet (utom start och målmärken)
- Lite lugnare tempo med paus efter var tredje segling
- Lite kortare banor i förhoppning om att minska antalet tillbud framförallt vid kryssmärket
- Otillbörliga ”humörutbrott” eller protester mot domslut ska varnas/bestraffas

Vi genomförde totalt 16 seglingar och kunde sluta lite före 15:00 vilket uppskattades av hurrande seglare. Vi flyttade på några märken vid ett par tillfällen men kunde i stort sett segla samma bana hela dagen. Vinden  växlade ibland riktning 15-20 grader vilket bidrog till att hålla spänningen på topp. Tyvärr var det flera som fick avbryta efter tekniska problem
varför startfältet reducerades vartefter. Det var flera som fick chansen att vinna enskilda kappseglingar men SWE 98 Claes Brunnhage kunde säkra totalsegern med god marginal, Grattis!
Resultat finns här. Rankinglistan är nu uppdaterad och finns på Resultatsidan.

Ja, då var säsongen igång och förhoppningsvis dyker ännu fler upp när det blir lite varmare!

Jag avslutar med att rikta ett tack till vår nye funktionär Samuel Tuvstedt för en förtjänstfull insats och även hans far m.fl. som hjälpte till med utrustning och banläggning.

Dagens arrangör och seglingsledare, Claus Lindström

Joomla Template by Joomla51.com