Jag blev ombedd att ansvara för årets sita rankingsegling. En ära och naturligtvis ansvar. Här gällde att få till något som vi alla vill minnas med våra mungipor pekandes norröver… och hur fixar jag det, om det över huvud taget är möjligt.

Foto: Jonte M när solen kom fram

Anyway, Tom och Per-Julius var vänliga att vara mig behjälplig med alla nödvändiga saker, allt ifrån vara med och tänka till vad anbelangar seglingsarena. Gåshaga, Elfvik eller kanske rentutav Mölna, men var det plogat där… Efter moget övervägande så enades vi om Mölna.

Det skulle nog bli bra det här.

Vi hade tidigt beslutat om att tidigarelägga starten till förmån för sittande lunch och hopp om många seglingar innan mörkret var på intågande.

Idag seglades det ju om Peter Norlins Memorial Trophy och förmodligen hade Peter pratat med vädergudarna, ty vi anade att solen förmodligen skulle komma till Mölna denna dag.

15 grabbar kom glädjande till start. Vinden var snäll, ca 2 – 4 m/s under hela dagen, lite vindskiften, men med 3 kryssmärken så behövde vi inte ut och ändra banan en enda gång på hela dagen och skönt var det ty maken till lågvatten har sällan skådats. Klart lurigt att komma i och ut gummit.

Bosse visade tidigt att han var att räkna med denna dag med 1 – 2 – 3 – 1 på de 4 första racen. Thomas var lika taggad han! Hans inledande serie var inte att leka med den heller, 2 – 1 – 2 – 5. Med en borträknad skilde således bara en poäng till förmån för Bosse.

9 seglingar hanns med innan det var dags för kort bilfärd till sittande bord i Gåshaga. Här skulle ätas lunch som dagen till ära kom att ingå i startavgiften. Många är vi som undrar vad som serverades grabbarna? (Jag själv med Per-Julius hjälp åt i Möla samtidigt som vi vaktade bågarna). Ty efter lunch började Thomas i 180… med 4 raka spikar… och det såg ut som Thomas skulle ta hem spelet relativt enkelt, men sedan blev det lite typ chengurusoppa i tanken för Thomas samtidigt som Bosse vaknade till liv igen. Allt kom att avgöras i sista seglingen. Thomas in som 3a och Bosse 4a… Skulle detta räcka för Thomas. För att riktigt kontrollera poängräkningen hoppade Tom in i bilen tillsammans med vår fantastiska Thomas för att räkna ihop poängen.

Under tiden kunde vi alla andra glädjande konstatera att tricket med utlottning av priser blev lyckosamt. Alla, ja nästan iaf, hade vänligheten att vara kvar till prisutdelningen och korandet av diverse vinnare.

6 glada vinnare fick välja var sitt pris från prisbordet. En vinnare kan glädja sig åt att äntligen få sin första inteckning i Peters Minnespris. Grattis Bosse! Vi som var med förra året ute i Sandhamn minns väl Bosses fantastiska svanhopp rätt ut i sjöberg med båt, radio och hela härligheten. Som gammal simhopparson kunde iaf jag konstatera att Bosse har många strängar på sin lyra. Bosse tog som Ni säkert förstår också hand om segern i dagens rankingsegling. En endaste poäng före Thomas. Snyggt registrerat Bosse och Thomas.

Foto: Jonte, med Jocke A istället för Bosse J som vinnare av Norlin Memorial. (Bosse satt redan i en Taxi på väg till Arlanda för en tjänsteresa)

Vi kunde också glädja oss åt att en gammal farbror gjordecomback på rankingseglingarna efter många års frånvaro. I sin comback lyckades Oddan göra riktigt bra ifrån sig. En 6e plats dagen till ära. Bra jobbat Odd.

Så hade klassen också en helt ny kille som skulle debutera, men endast ca 15 minuter vid spakarna innan första start, Jonte Magnusson. Jonte är seglat det mesta, trekvartston, 11a, Drake, Cumulus, många olika centerbordsjollar genom åren… Nu fick han låna Bruntes CHASE… här skådar vi ett mästarämne. Om han nu bestämmer sig i veckan för det här med IOM, ja då är han svensk mästare inom 3 – 4 år. Du behöver bara gulla lika bra med CHASE som Du gör med Din kära hustru Pernilla. Kom igen Jonte!

Avslutningsvis tackar jag alla som kom och kämpade idag. Bra stämning i seglingsområdet, genomgående fina starter. För mig var det ett sant och glatt nöje att få vara seglingsarrangör idag. Tack för förtroendet, men utan Er hade det inte varit något att skriva om.

Tack Tom och P-J för all hjälp, outstanding. J

Vid pennan,

SWE 98 / Brunte

Resultat finns här.

Rankinglistan för 2016 är nu framräknad och finns här och toppar årets lista det gör Claes Brunnhage --> GRATTIS!

 

Joomla Template by Joomla51.com