IOM Svenskt Mästerskap 2018

Årets IOM SM utspelade sig i vackra Vadstena vid Vättern. Tack vare stort bistånd från Segelsällskapet Vättern kunde vi segla på bortaplan. Stort tack och då speciellt till Gunnar Hjert och Stefan Holmerts.

Redan på fredagen satte sig en förväntansfull undertecknad med fru i bilen och fräste ner lagom till fredagens övningssegling vid Norra piren. Hälften av de anmälda till SM:et var redan igång och en och annan gipp hanns med innan det var dags att fylla på depåerna. Avnjöts på Rådhustorget med 15 glada seglare och fruar.

Lördag morgon bjöd på kanonväder med stora lampan och lätt bris från nord. Banan förlades längst ut på piren med ett "Italian mark" vid märke 1 vilket minskade trasslet där avsevärt.

Efter lördagens 10 seglingar,dvs 20 heat enligt HMS2016, ledde Sören Andresen DEN före Johan Ameln SWE.

Kvällen tillbringades på Slottsgården under muntra former med bl.a. Nordiskt mästerskap i roliga historier. Ingen vann då alla hamnade på samma poäng här.

Söndag morgon stod en svag NO fast det enligt prognos skulle blåsa från andra hållet.

Vi kom i alla fall igång och lyckades genomföra 5 seglingar i svag vind i helt olika riktning. Banjusteringarna var legio med långa väntetider som påföljd.

När allt var färdigseglat visade det sig att Sören "den omöjlige dansken" Andresen än en gång seglat fortast, näst snabbast blev Odd Örnulf Stray NOR och trea samt svensk mästare Johan Ameln. Grattis Jocke!

Reflektioner:

Seglingarna hade genomgående god diciplin, inte en enda general recall, ingen förhandling utan alla tog sina straff på banan. Trevlig stämning hela tiden även om det var lite varmt.

Vill förutom SSV speciellt tacka Lasse Brännholm ,Sara B och Anna Strömbäck som skötte seglingarna och kontoret, Bo Ahlström som förutom domarjobbet inte var sen att hoppa in där det behövdes.

Tack alla SRSS-medlemmar som hjälpt till med allt praktiskt och till alla seglare som som bidrog med sin blotta närvaro.

Fler bilder på FB IOM SWE

Claes L

Resultat finns här. Aktuell rankinglista finns här.

Joomla Template by Joomla51.com