Äntligen var klubbseglingen igång igen efter sommaruppehållet. Tolv anmälda seglare och lika många dök också upp denna blåsiga söndagsmorgon. Västlig, byig och buskig vind mellan 6 och 12 m/s var smått perfekt för vattenskidklubbens anläggning på lilla Järlasjön. Banan var snabbt lagd då vi kunde använda klubbens roddbåt som redan låg förtöjd och det var bara att hänga på snurran och köra ut.

Trots risk för regn kom två åskådare och tillika IOM-seglare på besök. Nämligen Per Lundberg och Johan Kihlström som i lugn och ro ville följa den på förhand spännande och händelserika seglingen. Nu blev de inte bara åskådare utan ställde förtjänstfullt upp som startdomare och protokollförare. Stort tack för er hjälp.

Seglingarna flöt på bra och vi behövde bara justera banan en aning efter tre seglingar. Bra starter och förvånansvärt få incidenter runt banan trots det tuffa förhållandet som rådde. Totalt 16 seglingar avverkades där svårslagne Jocke stod som totalsegrare, Bosse säker tvåa och Tom trea. Grattis till er alla.

Ett speciellt grattis också till Jonas Magnusson som efter ett långt uppehåll återigen dök upp med sin vassa V9:a. Ekipaget seglade stundtals på topp med bl.a två spikar och två andraplatser och hamnade slutligen på en hedrande femteplats.

Tack till alla och speciellt tack till Jonas för hjälp med banan, Claes för hjälp med utrustningen och Thomas för administrationen.

Resultat finns här.

Seglarhälsningar / SWE 16 - Michael Carlberger och medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com