Så kunde vi äntligen genomföra en rankingsegling igen, en liten seger i sig. Uppgiften att hitta en lämplig seglingsplats i närheten eller på Lidingö visade sig vara lite svår. De flesta platser led svårt av sjögräs och många andra var olämpliga för den VNV-vind som förutspåddes. Minst olämpligt bedömdes Gåshaga vara, vi vet ju att det kan vara lite skvalpigt från motorbåtar där men just denna dag visade det sig att Red Bull hade ett jättelikt event lite längre in i Kyrkviken! Vilket betydde massor av motorbåtar och skvalp av en magnitude vi aldrig sett tidigare.

Som lök på laxen vägrade vinden envist att följa prognosen, i stället för NNV vridande mot N, så vart det NV vridande mot V. Dessutom med ständiga 45 graders vrid och vindhål.

Som ni förstår så var det extremt svåra förhållanden våra radioseglare mötte. Man skulle då så klart gissa att segern skulle gå till någon av de riktigt erfarna IOM seglarna, men icke! Som den besserwisser jag är har jag alltid sagt att det tar lång tide med mycket träning för att bli bra, nu vet vi att det räcker med att vara en av Sveriges bästa seglare! Michael Collberg hade precis fått sin båt och tränat en enda gång! Därefter åkte han upp till Stockholm och sopade banan med oss andra, 16 pinnar bättre än tvåan Jonas Samson, som även han är utsocknes och seglade precis så bra som vi vant oss vid att se honom göra. Trea vart Micke Carlberger som återigen var riktigt snabb och jämn. På de tre platserna efter kom våra vanliga toppgubbar Brunte, Jocke A och Thomas E.

Jag kan säga att jag lärde mig en hel del av att bara stå bredvid och studera Collberg, Samson och de andra som behärskade förhållandena bäst.

Nu till det lite tristare
Skvalpet och vindvriden gjorde att många slog för tidigt och kom in för kort till första kryssmärket, vilket alltför många försökte lösa med slag till  babords inne i zonen med totalt kaos som följd. Vi vet alla hur fruktansvärt frustrerande det är att själv vara på väg att klara märket för att bli torpederad, missa märket och bli intraslad i gröten.

Men, detta är inte anledning nog att skälla ut andra seglare och att bli direkt elak och nedlåtande i sina repliker. Många gjorde sig skyldiga till detta men bara en har skrivit till mig och bett om ursäkt! Kom också ihåg att det inte bara är röstnivån som sårar andra, uppgivna suckar och nedlåtande mutranden kan även det såra djupt. Vi måste för fasen kunna förstå att vi är vuxna män som leker med leksaksbåtar för att vi tycker att det är kul!

Med hopp om bättring från både mig själv och andra

Hälsningar / 43:an Bosse och medhjälpare

Resultat finns här.

Joomla Template by Joomla51.com