En söndagsmorgon i mars kunde inte bjuda på bättre väder och Varberg visade sig från sin bästa sida när 15 IOM-seglare samlades för årets första rankingsegling.

En svag ostan istället för utlovad sydostan vridande till syd gjorde att förmiddagens seglingar fick flyttas till  inre delen av hamnen. Trots stolpar både ovan och under vatten så blev det ett antal fina race där Sören och Collis var dom som främst trängdes om 1'a platsen i racen med bra tryck från övriga. 

Efter en välbehövlig lunchpaus så flyttades eftermiddagens banområde ut till yttersta bryggan och vi kunde sträcka ut oss lite både på längden och bredden. Dock lattjade vinden med oss lite fortfarande men efter ett antal märkesförflyttningar kunde äntligen seglingarna dra igång i en hyfsat stabil sydan.

Gentemot förmiddagen så vandrade 1'a platsen runt bland flera olika båtar och riktigt roligt att se variationerna i racen.

Förutom den härliga  andan som råder i klassen så imponerade goda disciplinen i både starter och rundningar stort på seglingsledningen. Resultat finns här. Rankinglistan är nu uppdaterad, se Resultatsidan.

Tack för denna gång, välkomna tillbaka till Varberg önskar VSS gm. Mattias Thunberg

 

Joomla Template by Joomla51.com