Hej!

Idag mötte 15 seglare upp till klubbsegling vid Ekudden (Djursholm) och vindprognosen indikerade NNO 5-10 m/s. Väl på plats beslöts att lägga banan längs med pontonbryggan i Sveaviken istället för som planerat vid ångbåtsbryggan då vi fick höra att passbåten nyligen klagat på hur våra bojar låg när vi seglat vid ångbåtsbryggan. Innan vi började segla ökade vinden och eftersom vi seglade delvis i vindskugga blev det riktigt buskigt och det är nog sant att påstå att vinden pendlade mellan 1-12 m/s och kraftiga kast i vindriktningen som extra krydda.

Vi började på utsatt tid kl. 11.15 med att segla enligt den tyska modellen med tre grupper och alltså 10 båtar i varje heat. Efter 3 heat lade vi om banan  och övergick till fleetsegling eftersom att flera redan avbrutit av olika anledningar.

Det blev en tidig lunch med diskussion om hur vi kunde lägga en bättre bana och det resulterade i att vi lade banan på insidan av pontonbryggan med en kort kryss och en något längre läns.

Nu hade solen tittat fram, mungiporna åkte upp och vi fick en riktigt skön eftermiddag med spännande seglingar på grund av att vinden ständigt ändrade riktning och styrka. Alla seglade med rigg A hela dagen och jag tror att alla fick både dyka och ligga stilla i vindhål men på något sätt var det rättvist trots allt.

Vi avslutade planenligt vid 14-tiden och flera misstänkte att SWE 16 Michael Carlberger hade dragit det längsta strået (från säkra källor vet jag att han tränat mycket vid Ekudden och han hittade ofta rätt idag).

Resultatuträkningen gjordes först efter hemkomst och det blev mer tight i topp tre än vad man kunde ana:

1:a SWE 16, Michael Carlberger, 16p netto 2:a SWE 60, Göran Uggla, också 16p netto!

3:a SWE 50, Thomas Enwall, 18p netto

Grattis till alla som kämpade tappert i dessa svåra förhållanden.

Jag ber om ursäkt för att jag inte hittade en bättre seglingsplats idag och tackar alla som hjälpte mig med bana och båt, speciellt Thomas Enwall, Michael Carlberger, Lars Engstedt och Per Olsson.

Resultat finns här.

Seglarhälsningar / Claus Lindström och medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com