Lite text för den som önskar fördjupa sig. Ranking IOM 28 aug Vadstena
 
Jag tror samtliga anmälda kikade några gånger extra i väderappar både kvällen innan regattadagen och även tidigt på morgonen, vilket busväder!
 
Det är skönt att alla apparna hade fel - det var lite regn och lite mindre vind till att börja med, A riggarna åkte på och vi avverkade de 4 första racen med största riggen, någon-några seglade B rigg och det gick bättre och bättre för de mindre riggarna. I den planerade 10 minuterspausen försvann de stora riggarna och alla seglade B - rätt beslut, puffar uppåt 10-11m/s skulle jag gissa.
 
3 båtar gled ifrån i totalen efter 8 seglingar med 2 borträknade var det endast 2 p skillnad mellan 1-3.
Lunchen intogs på lämplig parkbänk och var det inte lite sol som envist försökte tränga igenom….
Eftermiddagen närmade de värsta byarna C rigg och någon provade, det var lite för tidigt, men så småningom seglade alla C (utom #kungen som inte orkade gå o hämta - det blev nån spik med överriggad B ändå)
 
Även idag var det ett mycket väl genomfört arrangemang, bojar ändrades mellan racen, startlinjen justerades med en lagom vikt läfördel - lugnt och sansat tempo i kommunikationen och vi fick igenom hela 16 race idag.
 
Superlativ till staben som trots dagens allt annat än somriga väder höll humöret uppe och många korrekta beslut gjorde att även denna regatta var mycket trevlig för oss deltagare.
1 - Timerdal SWE112 24p
2 - Enwall SWE50 32p
3 - Samson SWE60 33p
Svenska IOMförbundet hurrar i fyrtakt till pallen
 
Resultat tfinns här. Rankinglista finns på Resultatsidan.

Text av Jonas Samson                

Arrangör/funktionärer: Kenneth Ragneby med team

Joomla Template by Joomla51.com