Dessutom så visade det sig att botten verkar bestå av branta och hala hällar, för bojarna seglade iväg med bogvåg och kölvatten efter vi släppt dom, det krävdes en del tålamod för att få bojarna att stanna på plats och samtidigt ge en något så när bra bana. Som tur är så är ju gubbarna tålmodiga, förstående och inte minst, seglingssugna.

Så en halvtimma sena ungefär, kunde vi köra igång på en bana som hade sitt toppmärke bara några få meter från aktern på en stor husbåt. Då vinden tog alla möjliga vägar runt hus och fartyg ner till oss nära ytan, så vart det väldiga vindskiften och vindhål att bemästra, ett väder som ofta påstås kräva tur. Men som stora idrottare sagt förut, dom som tränar mest får mest tur, så och idag.

Jonas Samsson ryckte via bra starter, fin båtfart och kloka vägval ifrån och lyckades ofta runda toppmärket innan kaoset. Även Thomas Enwall var ganska bra på att hålla sig utanför kalabaliken, även fast han också fastnade några gånger.

I övrigt var det nog den värsta segling jag har sett på många år! Ofta total anarki där flera båtar brakade in för babords till toppmärket, de som varit kloka nog att komma mot märket för styrbords med lite överhöjd föll av och spedade rakt in i klungan, helt omedvetna om, som det verkade, att dom är skylldiga att lova ända upp till dikt bidevind för alla båtar som kommit in för babords men fullbordat sina slag till styrbords. Väldigt få brydde sig dessutom om att ta sina straff.

Jag inser att jag är delvis vållande som lagt banan på ett sådant sätt att det lönade sig att komma in till märket för babords. Men ändå, så här kan vi inte ha det. Tänk på att vi var 15 båtar och om vi var och en bara gör en fuling vid toppmärket, så blir det mer än ett kaos i varenda segling.

Det som skall berömmas är däremot att ni seglare tog det så lugnt och med gott humör, fast ni blev påseglade ideligen och det är verkligen en utmärkt utveckling. Roligt var också att många seglingar hade äldre båtar i topp, håller man sig ur kaoset så spelar inte båtfart så stor roll.

Hur gick det då? Som sagt så var Jonas Samsson riktigt bra och vann, Thomas Enwall god tvåa och Ulf Lindberg trea. Fyra kom Bengt Oldsberg som blir vassare för varje segling.

Resultat finns här. Uppdaterad rankinglista finns här.

Seglarhälsningar / 43:an Bosse och medhjälpare