Medlemsinformation

Årets första IOM Ranking kan inte genomföras som planerat pga rådande coronarestriktioner som fortsatt inte tillåter genomförande av tävlingar.

Avseende Ranking nr 2, planerad till 6 juni, återkommer vi med besked ifall den kan genomföras eller ej.

Hälsningar / Enmeterförbundets styrelse

Seglingskalendern per 210322 finns här

Pga av coronarestriktioner har följande ändringar beslutats i årets seglingskalender:

 • Klubbseglingar och Masters genomförs fortsatt i form av träningsseglingar enligt planerat, dock med hänsyn till gällande corornarestriktioner
 • Rankingseglingar genomförs fn inte pga av coronarestriktioner
 • Två stycken rankingseglingar (maj och juni) finns kvar i kalendern som preliminära. Beslut kommer fattas 2 veckor före planerat datum ifall dessa kan genomföras eller ej.
 • Fär att kompensera bortfallet under våren har sex stycken rankingseglingar planerats in under andra halvåret.
 • IOM SM som var planerad att seglas i Nynäshamn 24-25 april har skjutits fram till 16-17 oktober, samma plats
 • Samtliga aktiva seglare uppmanas att studera listan och om det föreslagna datumet för din funktionärsmedverkan är OK så meddelar du det till Lars Ericson (SRSS (snabela) kummelnet.se) så att han kan gulmarkera. Annars får du försöka byta med någon annan.
 • Rankinglistan har nu korrigerats (i enlighet med rankingpolicyn) så att gällande rankinglista är baserad på de åtta senaste seglade rankingseglingarna.

Tips vid anmälan: Om du har sett till att vara inloggad på siten så kommer alla fält vara förifyllda, din registrering blir så mycket enklare att göra.

Hälsningar / SRSS och Enmeterförbundet

Pga av coronarestriktioner har följande ändringar beslutats i årets seglingskalender:

 • Ranking 1, som var planerad att seglas i Gottskär har skjutits fram till hösten. Återkommer med nytt datum.
 • IOM SM som var planerad att seglas i Nynäshamn 24-25 april har skjutits fram till 16-17 oktober, samma plats.

Hälsningar / SRSS och Enmeterförbundet 

Denna information är riktad till SRSS medlemmar samt aktiva IOM-seglare i Sverige som inte är medlemmar i SRSS.

Stockholm Radiosegelsällskap (SRSS)

 • SRSS årsavgift 2021 för aktiva IOM seglare är 250 kr. Medlemskapet ger rätt att deltaga i träningar och kappseglingar arrangerade av SRSS. SRSS pg-konto är 39 22 98-6. Märk din betalning med namn och eventuellt segelnummer. SRSS för därefter över 50 kr av de inbetalade 250 kr som årsavgift till Enmeterförbundet. Årsavgiften skall betalas senast den 15 mars.
 • Årsavgiften för SRSS medlemmar som seglar andra båtklasser än IOM är 200 kr.

Varvet håller öppet Hus 2/12 kl 18.00, Lidingö.

Vi bjuder på lite av varje, bl a glögg å pepparkaka

Detta IOM år börjar så sakteliga bli historia och 2021 står för dörren, så det är kanske dags för lite uppdateringar och fix av våra båtar. När vi nu träffas kan vi utbyta erfarenheter / hjälpa varandra / knyta nya kontakter & boka tid med klubbens olika experter i fråga om elektronik, segeltrim, böja master mm.

Vi har 3 vintagebåtar till försäljning:

 • Bagheera
 • Norlin (Peter’s sista)
 • Topiko

Som vanligt har vi en hel del saker till båtarna, såsom beslag, block, kickar,fenor, bulbar, bommar, master, segel, skrov samt allt möjligt ”Gott å Blandat”.

Första gången jag stiftade bekantskap med Staffan var när min pappa Lennart hade sin båt i Kyttingeviken norr om Lidingö Golfbana, när gamla pappa satt och pratade segling med Staffan. Då en ung kille med sin Finnjolle och sina visioner. Åren gick och Staffan prövade på det mesta såsom segelmakare, varvsägare, besiktningsman mm. Seglade finnjolle, starbåt, havskappsegling, Albin Express, 11 Metre One Design och så slutligen insåg han att det var One Meter som gällde, inte 11 meter.

Joomla Template by Joomla51.com