Medlemsinformation

Seglingskalendern för år 2020 är nu publicerad här. Styrelsen har tagit fram förslag till ansvarig arrangör för varje kappsegling. Vänligen bekräfta snarast till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ifall det föreslagna datumet är ok för dig.

Hälsningar / SRSS styrelse

Nyhetsbrev nr 2, 2019, från IOM Varvet finns här.

Hemsida med sortiment och prislista finns här.

Hälsningar / Tom, Per-Julius, Håkan och Claes

Denna information är riktad till samtliga SRSS medlemmar samt aktiva IOM-seglare som inte är medlemmar i SRSS.

Stockholm Radiosegelsällskap (SRSS)

  • SRSS årsavgift 2019 för aktiva IOM-seglare är 250 kr. Medlemskapet ger rätt att deltaga i träningar och kappseglingar arrangerade av SRSS och att vara med och erhålla poäng i Enmeterförbundets rankinglista. SRSS pg-konto är 39 22 98-6. Märk din betalning med namn och eventuellt segelnummer. SRSS för därefter över 50 kr av de inbetalade 250 kr som årsavgift till Enmeterförbundet. Årsavgiften skall betalas senast den 15 mars.

Vi har en monter i direkt anslutning till den seglingspool som mässan bygger. Syftet är att promota radiosegling med uppvisande av våra båtar i montern. Här får givetvis alla klasser utrymme.

För den sakens skull behöver vi bemanna montern under följande tider:

  • Vardagar 12-19 utom 8:e mars då mässan stänger 21
  • Helger 10-18

Eftersom du brinner för det här ber vi dig snarast skicka ett mail till Claes Liljeson på gmail.com, där du anger vilka dagar och tider du kan hjälpa till och om du kan ta med din båt och ställa ut.

Det kommer troligtvis bli tillfälle att segla. Vi får ett förråd där vi kan låsa in båtar över natten. Fler detaljer kommer när schemat är klart.

Väl mött!  /  Styrelsen

2019 års seglingskalender för IOM finns nu publicerad på srss.se under menypunkt Seglingskalender med länk här.

Två stora regattor är planerade för 2019. Svenska Mästerskapet planerar vi att segla i Vadstena första helgen maj och Nordiska Mästerskapet seglas i Göteborg sista helgen i september,

Samtliga aktiva seglare uppmanas att studera listan och om det föreslagna datumet för din funktionärsmedverkan är OK så meddelar du det till Lars Ericson (SRSS (snabela) kummelnet.se) så att han kan gulmarkera. Annars får du försöka byta med någon annan.

Hälsningar / SRSS och Enmeterförbundet

Med målsättningen att öka antalet deltagare vid IOM-regattor så har styrelserna i SRSS och Enmeterförbundet, efter att ha mottagit synpunkter/förslag från några medlemmar, diskuterat och planerat att genomföra följande förändringar:

Rankingsseglingar – test under Ranking 7 & 8 hösten 2018

  • I syfte att skapa färre incidenter så planerar vi att begränsa antalet båtar per race. Ifall antalet deltagare överstiger 12 st så genomförs rankingseglingen enligt Tyska modellen med tre st grupper, fördelade enligt aktuell rankinglista, som möter varandra två åt gången. Se detaljerad beskrivning här.
  • Seglingarna kommer att genomföras i ett lugnare tempo med längre pauser
  • Seglingstiden sätts till 4,5 timmar

Joomla Template by Joomla51.com