Seglingskalendern 2023 för IOM finns publicerad på srss.se under Seglingskalender.

OBS! Tre st justeringar har lagts in i kalendern (version 4). Klubbseglingarna nummer 3, 10 och 12 har flyttats till lördagar.

Som tidigare meddelats så har rankingmodellen för 2023 justerats till att endast innehålla 6 st rankingseglingar, se information på Enmeter.se. Svenskt Mästerskap för IOM 2023 planeras att seglas i slutet av april i Munksjön, Jönköping, som en fortsatt test, finansiellt uppbackade av Destination Jönköping, av denna arena inför eventuella framtida internationella event. SM är planerat som en tre-dagars-segling för att möjliggöra ett ökat antal deltagare. Diskussioner förs att kombinera IOM Nordiskt Mästerskap 2023 med IOM Svenskt Mästerskap 2023.

Som vanligt innehåller IOM-kalendern ett stort antal Stockholmsbaserade Klubbseglingar och Mastersseglingar organiserade av Stockholms Radiosegelsällskap (SRSS). Nytt för 2023 är införande av SRSS IOM Stockholm Cup. Åtta delseglingar ingår och efter var fjärde delsegling får en delsegling räknas bort. Dvs de sex bästa placeringarna räknas sammanlagt efter åtta genomförda delseglingar.

I år föreslår vi att arrangören för en Klubbsegling själv seglar. Under seglingen så turas deltagarna om att avstå en segling för att agera start och måldomare. Seglaren som avstår en segling erhåller en RDG average.

Samtliga aktiva seglare i SRSS uppmanas att studera listan och om det föreslagna datumet för din funktionärsmedverkan är OK så meddelar du det till SRSS (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så att vi kan gulmarkera dig. Annars får du försöka byta med någon annan.

Målsättningen är att rankingseglingar leds av en seglingsledare/arrangör som avstår att segla och som själv inte strävar efter att få rankingpoäng. I det fall att sådan arrangör ej finns tillgänglig ges kompensation till arrangören enligt gällande policy för rankingsseglingar.

Seglingsåret 2022 har bjudit på många spännande IOM-ranking-seglingar spridda över landet. Årets rankinglista har följts med spänning på många håll. Det är jättekul att en relativt färsk IOM-seglare ligger i topp efter årets slut. Jonas Samson har visat på en urstark utvecklingskurva och lyckades med en övertygande vinst på årets 8:e och sista rankingsegling, som genomfördes i Gottskär, precis ta sig förbi ”Kungen” Collberg – stort Grattis Jonas!
Jonas placerade sig dessutom som 2:a i IOM Malta open endast slagen av mäster Zvonko! Och fem svenskar i topp 9 totalt.

/Thomas Enwall

Joomla Template by Joomla51.com