Vilken avslutning på en lång härlig helg! Nära på alla anmälda var på plats till första start – närmare bestämt 19 skeppare. För att först övervägt och beslutat om fleetrace så omprövades beslutet via en enkel handuppräckning med den växande skaran seglare.

 

Snart var vi igång med det första heatet och detta i en svag SSV. De första seglingarna blev säkert lite tålamodsprövande för många. Detta skulle snart rätta till sig. Efter en kort ”punka” och vindar från diverse väderstreck så kom ny frisk vind och tid för första banomläggningen. Snabba funktionärer, Emma och Jacob, och inte utan hjälp från vår ordförande (Claes L) så var en andra bana på plats till en stadigt ökande SO. Innan dagen var slut skulle vi inte bara korrigera märken utan även hinna lägga om banan för en tredje gång.

 

Stort grattis och tack för allt vad detta innebar – tacken var att vi än dock han genomföra 20 seglingar totalt – det vill säga 10 resultat. Förutom de som äras bör, medaljörerna Claes, Per och Thomas ( se vidare resultatlistan här) så en eloge till att faktiskt nästan alla seglade ända in i kaklet – grattis. Avslutningsvis vill jag bara ur ett domarperspektiv framhålla den goda startdisciplinen och det faktiska uppträdandet på banan – de flesta uppkomna situationerna togs ansvarsfullt omhand av var och en.

 

Högt och fort!  /  Stefan (SWE 180 – ”Lillskvatt”!) – Emma - Jacob

 

Uppdaterad Rankinglista och Slutresultatet av Vårcupen finns under Resultatsidan. Brunnhage (SWE 98) gratuleras till segern i Vårcupen 2012!

Joomla Template by Joomla51.com