Tyvärr så hade vi inte vädret helt på vår sida denna dag, det var visserligen skapligt varmt men vinden var mycket svag (se bild nedan) och vred en hel del. Men som tur var så hade Jimmy bestämt sig för att vara arrangör och domare på heltid och lade flitigt om banan vartefter vinden vred, stort tack för den fina insatsen. 

 

Glädjande nog så var det hela 21 anmälda till detta klubbrace, en bra siffra med tanke på att det är mitt i båtupptagningstider och veckan efter en rankingsegling.

 

Ännu mer glädjande var att vi dels hade en ”prova på seglare” i Per Holmer och två återvändare till klassen med oss. Rolf Häggbom och Thomas Tarp kom o seglade med oss igen, tyvärr så vart det ganska många DNF’er för dem båda men så länge grejorna fungerade så seglade båda riktigt bra. Thomas lyckades till och med komma i mål som två i sitt andra race för dagen, vissa kan tydligen vila sig i form.

Helt klart så har bredden i klassen förbättrats ytterligare några snäpp. Av de 20 seglare som kom till start så lyckades till exempel hela 14 ta sig upp på pallen i något race och vi hade även sex olika heatsegrare! Kan jämföras med VM i Marblehead som hade en heatsegrare och det efter flera dagars seglande!

Men när dammet hade lagt sig och poängen räknats samman så var det de vanliga gubbarna i topp. Det enda anmärkningsvärda var att Thomas med en helt ny och otrimmad båt lyckas vinna stort med 29 poäng över Brunte som även han var mycket stabil och kom in på 36 pinnar. Undertecknad lyckades efter betydligt mindre stabil segling skrapa ihop hela 49 pinnar som ändå räckte till tredjeplatsen. Resultat finns här.

Funktionär även denna dag var Emma Jonsson som skall ha stort tack för bra insats.

Hälsningar / Jimmy (SWE 13) och medhjälpare Bosse (SWE 43)

Joomla Template by Joomla51.com