I bakgrunden syns vår hjälpbåt, Hasses arbetsbåt i marinan.

Den första delseglingen i Svinninge Cup mönstrade sju deltagare. Väderguden var på strålande humör och bjöd på solsken och vindar på 5-6m/s till en början, vinden minskade sedan under eftermiddagen. Mellan kl 12.00 och 15.00 genomfördes 14 seglingar i god anda med rullande domare som även deltog i seglingen.

Resultat här

Hoppas att fler har möjlighet att sluta upp vid nästa tillfälle torsdagen 29/11.

Seglarhälsningar

Hasse Nyström

 

Reportage och foto Lars E /SWE49

Svinninge Marina mötte upp med en otroligt vacker höstdag med nästan sommarvärme.
Hans hade lagt en bana som i rådande vind hamnade utmed pontonbrygga nr 1. En lång och intressant bana med startlinjen i solgatan, toppmärket 3 m från bryggan och länsmärket långt ute på fjärden. Vi kunde alltså runda kryssmärket med enorm precision, båtarna kom in för olika halsar men rundningarna kunde ske med full kontroll utan incidenter. Man kunde glida runt med 5 cm marginal till bojen. Värre var det vid länsrundningarna, mycket svårt att avståndsbedöma. Skribenten som vid de inledande seglingarna hade lyckats inta ledningen lyckades flera gånger "runda" för tidigt och var tvungen att slå tillbaka och göra om. Senare i tävlingen ville man ju vara säker så då bjöd man på praktfulla överrundningar.

Ilkka S hade otur, innan första start så kolliderade han med någon och fockbommen gick av så han fick bryta tävlingen. Tråkigt, han hade monterat spritt nya segel på båten.

Arrangören Hasse Nyström

Seglingarna var mycket jämna, det var tight mest hela tiden och det blev många spännade målgångsdueller. Hans, som hade hemmavatten, seglade suveränt och vann regattan stort följd av Thomas Tarp och sedan Lars Ericson.

Vi gästades av Staffan Carlens som inte seglade denna gång. Gott om upptagna båtar på marinan.


 

Hasses kontor som kan fungera som utmärkt raststuga vid kommande arrangemang.

Joomla Template by Joomla51.com