Väderprognoserna för Ranking 5 lovade strålande sol och i stort sett noll vind, den eventuella vinden skulle dessutom först komma från nord, vrida via öster ända ner till syd. Som alla förstår inte de bästa förutsättningarna för en bra regatta. Ändå dök 23 glada skeppare upp för att göra sitt bästa i bleket, det måste bero på att vi faktiskt har förbaskat kul när vi kappseglar.

Som väntat var det en mycket blank vattenyta som jollen guppade ut på för att lägga bojarna, men ganska snart började en svag bris blåsa och denna bris stod sig mer eller mindre under hela dagen så vi hann genomföra hela 9 seglingar, 18 heat, vilket är fantastiskt bra i svag vind!

Tyvärr så var banan väldigt utsatt för sjögräs som ju aldrig drabbar lika, men det var nog ingen som slapp helt och det gav ändå en viss rättvisa. Fast jag vill skicka ett speciellt tack till Tom Ohlsson som verkligen gjorde vad han kunde för att tråla upp sjögräs så vi andra slapp, väldigt osjälviskt Tom…

Seglingarna vart extremt jämna med mycket små marginaler, eller vad sägs om de första tre på samma poäng och de första fyra inom en poäng. Femte till åttonde inom fyra poäng och så vidare. Som arrangör måste jag också berömma seglarna för att följa reglerna riktigt bra och lydigt ta sina straff ofta redan innan uppmaningen ropats ut.

Roligt var också att se hur våra nyare seglare börjat komma upp sig i listorna, till exempel Magnus Timerdal på en fin nionde plats. Men framförallt Jonas Magnusson som med sin Norlinare seglade många A-heat och till slut kom på fjortonde plats. Norlinaren gick riktigt bra och Jonas visade tydligt att man inte måste ha en ”värstingbåt” för att hänga med.

I toppen var det i stort sett som vanligt, men med ett undantag, Thomas Enwall is back! Efter en lång period då det inte riktigt har funkat så seglade Thomas in bland de tre som alla hade 24 poäng, mycket starkt med en helt ny båt. Hur skall detta sluta…

Efter särskiljning så vart det Brunte Brunnhage trea, Thomas E tvåa och undertecknad Bosse J som vann. Claus Lindström, med 25 poäng, kom fyra.

Dagens funktionärer Göran Ankers och Ida Jonsson skötte ruljangsen på ett utmärkt sätt och är till stor del att tacka för att vi han med så många race trots svag vind och banomläggningar och fick en så trevlig seglingsdag.

Resultat finns här.

Hälsningar / Bosse J (SWE43) + medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com