Situationen inför söndagen var lite oklar, väderprognosen ändrades flera gånger under veckan före. Så det var väl först på lördagen som det började kännas skapligt säkert varifrån det skulle blåsa, i övrigt utlovades det regn från mitt på dagen och bara en plussgrad. Men när vi väl satte igång så var det åtskilliga varmgrader och framåt lunch så åkte till och med solbrillorna på, det utlovade regnet kom ett par timmar efter seglingarna. Kort sagt, en fantastiskt fin seglingsdag där vinden varierade i styrka mellan överkant etta ner till bara ett par m/s, flera gånger dessutom.

Vi provade i denna klubbsegling att tillåta bojträff och den något märkliga effekten var att det blev betydligt färre bojträffar än vanligt, även fast det idag var tillåtet!? Det kan nog vara lite tidigt att säga att det var en framgång, men helt klart så kunde i alla fall inte jag se några negativa aspekter av experimentet. I övrigt var Stämningen mycket god och tonläget positivt och vänligt vad jag hörde, kort sagt en förbaskat trevlig söndag för de tolv gubbar som dök upp!

I resultatlistan kan det se ut som det var ett ganska utspritt fält med några få dominanter, men så var inte fallet. Det var oftast ett tätt samlat fält med många täta rundningar och nästan så att målfoto hade behövts i vissa seglingar. Kul hur Johan Tuvstedt börjar få till det riktigt bra igen och hur han var med o högg i täten mest hela tiden, han slutade fyra. Även Jonas SWE 80 var uppe i ledning flera gånger och man kan bara undra vad som kommer ske när han nästa regatta (om han jobbar på) kommer med sin nya V9’a, idag kom han sexa.

Micke Carlberger var också han tillbaks i gott slag och utmanade i toppen ett flertal gånger han knep till slut sista pallplattsen. Tom får väl utnämnas till dagens otursgubbe då han trots att han seglade bra lyckades med en marginell tjuvstart, gå på fel sida av ett märke, bli påseglad, dra det kortaste strået i målfotokamperna med mera, så en andra plats är starkt med den oturen. Per kom med nya snygga Britpoppen, som tyvärr började krånga tidigt. Men det skall bli kul att följa även hans utveckling i ny ”köpebåt”. Fast tufft blir det då så många nya nu är uppe i hasorna på de gamla rävarna, min personliga gissning är att vi kommer få se flera nya segrare under våren. Så vem vet, undertecknad får kanske vänta länge på nästa spik.

Resultat finns här.

Hälsningar/ Bosse Jonson SWE 43 + medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com