Resultat finns här.

Från SMHI hade man sagt att det skulle blåsa i riktning mellan NO och O, cirka 3 m/s men betydligt mer i byarna. Inbjudan hade därför gjorts till segling vid Vattenskidklubben och 17 man hade svarat att de var intresserade. Vattenskidklubben har ett fantastiskt fint klubbhus med sjötomt och med bryggor som lämpar sig för radiosegling vid Järlasjön. Utsikten därifrån är delvis mot motorvägen till Saltsjöbaden men avståndet till motorvägen är så långt att vägen inte stör. Största fördelen med detta ställe är att man seglar med ryggen vänd mot söder så man blir inte bländad av solglittret.

Jollen hade renoverats med nya ventilskydd, då den senast höll på att sjunka, och den pumpades nu upp med en laddningsbar luftpump som inköpts på Biltema för 229 kr, fungerade perfekt. Däremot fungerade inte aktersnurran som fått ny akrylatbensin för tvåtaksmotorer, den bara vägrade starta så de blev en roddtur. Solen sken med full styrka, temperaturen var +17 och vinden var som utlovad, så den bana som lades ut visade sig hålla under de 4 timmar seglingarna pågick. Inga bojar behövde flyttas och disciplinen på bryggan var föredömligt tyst.

Seglarna hade delats upp i 3 grupper och vi körde max 12 båtar på banan samtidigt. Vinden var allt från 1 m/s till max vad man klarar med A-rigg och den vred ibland snabbt 45 grader så en klar lä-favör i starten kunde blixtsnabbt bli lovartfavör. Trots dessa ibland svåra förhållanden var det samma seglare som belade de första platserna som vanligt. 

Seglarhälsningar / Hans Funke och medhjälpare

Joomla Template by Joomla51.com