Kulingvarning över hela kusten konstaterade SMHI. Detta hindrade inte 14 seglingshungriga IOM-seglare att bege sig till Herrbadet i Saltsjöbaden för Baggen Cup 2022. Vid läggningen av banan innan start ”peakade” vindstyrkan på närmare 14m/sek i byarna och det luktade till och med Rigg 3 en stund innan det lättade ur. Alla startade med Rigg 2 och behöll den hela dagen även om det stötvis lättade ur och luktade Rigg 1.

Seglarna var indelade i 3 grupper enligt den så kallade ”Tyska modellen” vilket gav möjlighet till justering av trimmet mellan seglingarna. Vi fick ihop 9 seglingar innan lunch och 13.58 gick sista båt i mål efter hela 15 seglingar.

Totalt står Thomas Enwall som välförtjänt segrare och vinnare av en värmande Antidopingmössa. Stämningen på bryggan var fin, trots krävande förhållanden med stora vindskift som orsakade svårigheter för alla ute på banan. IOM-Rookien Magnus Janeborn visade form och seglade imponerade smart och erövrade ett litet specialpris. Tack till herrar Lindström, Liljeson, Enwall och Carlberger för bärhjälp och hjälp med märkesläggning. Resultat finns här. 10 seglingar per gubbe. 2 borträknade och 8 räknade.

SWE 06 Thomas Gross

Joomla Template by Joomla51.com