Referat från Rankingregatta # 3, Askrikeviken uti norra Lidingö / 2022-05-08

Så var stunden kommen för mig att arrangera min del i årets rankingserie. Sol och vindar från NV var utlovade. Vindstyrkan kom att variera riktigt ordentligt så alla fick träna på att öka takten på riggbyte.

Snabbast är nog fortfarande seglarlegenden Gurra Krantz som gjorde ett gästspel höst / vinter 2009 om jag minns rätt. Tyvärr blev isläget lite väl prekärt och så mkt segling blev det inte, men Gurra fanns sig väl. En kväll ringde Gurra å frågade hur lång tid skall ett riggbyte få ta? Jag hade väl inte ngt riktigt bra svar… men Gurra sa att ha som terapi höll på att förkovra sig i just riggbyte. Nu var han nere på 50 sekunder från rig A till rig B. Så träna på…

Nåväl började tidigt söndag med att för sista gången hämta jolle, motor, märken, sänken, bandare, protokoll, bensin mm nere hos Bosse som snart skall byta bohag. Nästa gång det skall arrangeras finns dessa saker nere på Varvet i Stockby för avhämtning. Vi hoppas att när förrådet väl är på plats, att det skall fungera väl som bas för framtida seglingsarrangörer.

Till denna segling, ranking #3 så hade 18 seglare anmält sig och när mästaren såg detta sent lördag kväll så ringde Micke Collberg och efteranmälde sig, således 19 båtar på linjen. Härligt Micke C

Hur gick det i seglingen då… Klassens dominant i år, #21 Micke Collberg fick oväntat hård konkurrens av ett hungrigt gäng som samlats denna soliga söndag. Jocke Ameln började urstarkt, 1 – 1 – 3… inte att leka med i detta starka fält som inför kommande helgs PREWORLDS i Kroatien fick träna på stora startfält denna söndag.

Då vindarna både skiftade i styrka och vindriktning var det ömsom lovart såväl som lästart. Att vi behöver träna på / i större startfält var uppebart. Fortfarande så är det några som ”roar” sig med att ”grosshandla” när de upptäcker att de är för tidiga… Varför inte hålla undan, lova upp, stagvända för att därefter gippa och göra en kanske perfekt lovartstart… Tänk på det.

Så efter 8 seglingar var ordningen som vanligt med Collberg i topp. Lugnt å sansat arbetar sig Micke upp genom fältet. Duktig kille det där… undrar vad han har seglat tidigare… Micke är nu tätt följd av en annan Micke, nämligen Carlberger i efternamn.

Vi kunde också notera att Bosse J åter var med i leken och efter en rostig inledning så började bitarna komma på plats för denne positiva å hjälpsamma Bosse som i segling 12 fick känna på att nå mållinjen som första båt. Grattis Bosse!

När sammanräkning efter 16 seglingar var klar blev listan så här; 1/ Michael Carlberger 29 p,

2/ Michael Collberg 38 p, 3/ Johan Ameln 40 p, 4/ Thomas Enwall 44 p & plats 5/ Jonas Samson 61 p. Grattis Micke till Din första spik på rankingregatta. Det blir fler segrar för denne trevlige kille.

Banan var lite kortare än vanligt, vilket förhoppningsvis gjorde att alla hade chans att se sina båtar lite bättre, men detta hade inte önskad uppe vid kryssmärket, å att se underlättar ju som bekant.

Avslutningsvis vill jag tacka alla seglare för fin och glad stämning i seglingsområdet hela dagen.

Tack för mig och väl mött nästa gång.

_/)_ SWE 98_/)_

Resultat finns här. Uppdaterad ranking finns här.

Joomla Template by Joomla51.com