Inför söndagens klubbsegling rådde det lite förvirring kring avsaknaden av seglingsvärd men under lördagskvällen klarnade det och om än lite sent lades val av seglingsplats ut: Gåshaga, Lidingö, en av de få platserna som passar vid nordlig vind. Prognosen utlovade N-NO svag till måttlig vind…. Och så blev det.

8 seglare mötte upp i Gåshaga i avslappnad och glad stämning, skönt väder och svag nordostlig vind alla med A-riggen hela dagen.

I början lade vi banan på insidan med länsmärket i hamnöppningen men när vinden vred mot nord flyttade vi banan till utsidan så att länsmärket låg mot ångbåtsbryggan. Vinden vred lite hit och dit och ibland låg banan snett men de församlade föredrog att segla istället för att oavbrutet korrigera banan. Vindvriden gjorde att spänningen ökade och det var inte alltid självklart vilken väg som var den bästa. Det innebar också att många fick glädjas åt heatsegrar.

Istället kunde vi gratulera oss alla till ett strålande funktionärsarbete, alla hjälpte verkligen till och seglingarna genomfördes smidigt.

Tack alla som bidrog till en trevlig dag!

Hälsar Claus

Dagens segrare: Claus L, Bosse J och Claes B. Grattis till vinnarna!

Resultat här

Joomla Template by Joomla51.com