Söndagen 4/9 ställde SRSS upp och demonstrerade IOM segling på Sjöhistoriska Museets Modellhelg 2011 i ett strålande sommarväder med "intressanta vindar" som kunde kasta 90 grader på en sekund. Framåt eftermiddagen stabiliserade det sig med en lite stadigare bris bortifrån Södra Djurgårdslandet. Bredablick i bakgrunden.

Det var tioårsjubileum för detta arrangemang och i inbjudan syntes bilder på Marbleheadsegelbåtar som deltog 2001. Nu var det dags att visa upp IOM och vi blev så småningom 9 båtar ute på vattnet. Dessutom en Micro Magic som Stockholmsgästande Sven Gester från Götet hade med sig. Sven fick också låna en IOM att segla.

Ett antal åskådare fick tillfälle att provsegla våra båtar.

Det fanns även betydligt mer bullersamma båtar på sjön, racers med förbränningsmotorer som gick otroligt fort.
Även i dessa klasser tävlar man mycket seriöst.

Peter Norlin hjälper Berndt P att justera riggen.

Vi bedrev självklart lobbyverksamhet, informerade om vår sport. Vi delade ut en liten infolapp med adresser till våra hemsidor. Skribenten hade åtminstone ett par lyssnare som verkade vara seriöst intresserade.

Nedanstående racerförare är kanske lite svårare att övertala men skam den som ger sig. Det blev i alla fall trevliga samtal.

 

Lite större fartyg. En fungerande RC ubåt i bakgrunden. Kan operera 2-3 m under vattenytan, med radiokontakt!

Tack till alla IOM seglare som ställde upp denna söndag, vi får hoppas att det ska ge något tillskott i vår medlemsskara så småningom.

Lars Engstedt fotade och Lars Ericson rapporterade.

Joomla Template by Joomla51.com