Artikeltext

Fläktsegling!

DF kappseglingssäsong i Stockholm inleds den 10/3 med Stockholms inomhusmästerskap.Varmt och behagligt väder utlovas vid bassängen på Allt För Sjön mässan.Fler detaljer finns på FB gruppen DF Stockholm.

Skepparmöte16.30. Första start 17.00 och vi seglar till 19.00 då mässan stänger.
Vi håller till i B-hallen.Lång köl och A+rigg gäller
  1. Skepparmöte kl 16.30, Första start 17.00
  2. Maxantalet seglare är 18 deltagare
  3. Vi delas in i grupper om sex seglare per heat.
  4. Max 18 deltagare

Anmälan på anmälningsfunktion här på hemsidan.

OBS! En ledig plats finns p.g.a. ett avhopp.

Om en seglare av någon anledning ångrar sig och inte avser att komma så meddela detta på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kan vi frigöra en plats för någon annan seglare.

Välkomna / Hälsar Mats Hagman

Som tidigare meddelats, Forumet är igång igen.

Kollar man igenom inläggen så ser det ut som något från en runsten från Vikingatiden :-)

Urgammal info!

Kom igen alla flitiga, kreativa, författarlagda, affärsmässiga seglare, skriv något.

Hälsar Styrelsen

 

DF 65 Stockholmflottiljen har haft ett planeringsmöte inför 2018

och dessutom säsongpremiärseglat

Se artikel här

IOM-Varvet på Förrådsvägen Lidingö har nu ett lager med IOM-riggbeslag och annat smått och gott som en IOM behöver. Artikel och prislistan finns här. På onsdag 5 april från kl 16 är butiken öppen. Annars kontakta Brunte, Tom, Per-Julius eller Håkan.

Behöver man hjälp med fix, inmätning och trim så kan man mot ersättning få det också. (300.-/timme)

En fyllig rapport från NM 2016 har författats av Michael Carlberger SWE 16 och finns här.

Resultatet finns på SRSS Resultatsidan och här. Brunte seglade in på en fin 2:a plats efter omöjlige Sören Andresen. Yngve Stender tog tredjeplatsen med sin nya Britpop.

 

IOM Ranking 5 som inte kunde genomföras söndagen den 7 augusti kommer istället genomföras den 25 september, i enlighet med den policy från 2014 som reglerar inställd segling. Se länk här till policydokumentet.

 

Claes Brunnhage är med i Calle Hennix seglarpod Horizont. Länk här.

SWE 50 och SWE 98 har framgångsrikt deltagit i IOM EM 2016 i Vitoria. Slutligt resultat finns här.

Nedan presenteras de dagsrapporter som tidigare publicerats på Facebook IOM SWE.

Rapport lördag 25/6. Dagen började med registrering och inmätning. Segelinmätningen var mycket noggrann medan vägningen endast skedde med rigg A. Det hade var bättre med fokus på vikten med varje rigg. Därefter har det varit halvt oorganiserad träningssegling och trimining och mycket stora fleet, ca 40 båtar på linjen. Stabil nordlig vind i 2-5 m/s. Hela veckan skall det blåsa nordligt, så banan kommer blir relativt lång då vi promenerar upp och ner längs med banan. Kommer man bara iväg och får fri vind så hänger vi med fint, 98:an och undertecknad. Utmaningen är desto större när man seglar i störd vind. 98:an fick under em problem med ett båtbatteri som allt för snabbt laddade ur sig. Så nu är batteri (och radio) bytt.

Europamästerskapen 2016 äger rum i Vitoria som ligger i nordvästra Spanien. Club Nautico de Vitoria vid Ullibarri Gamboa sjön är seglingsplatsen och närmaste större stad är Bilbao. EM websida finns här: http://iomec2016vitoria.com/ . Notice of race finns här. Tidschemat är följande:

Sista officiella anmälningsdag      25 mars

Inmätning och träning                25+26 juni

Första start                               26 juni, kl 13

Sista start                                 1 juli, kl 16

Totalt får 76 seglare deltaga och Sverige har haft mellan 5 och 8 deltagare på de senaste årens internationella mästerskap och målsättningen är att ha en stor svensk representation även till detta mästerskap. Välkomna in med anmälningar till Claus Lindström senast den 15 mars. De svenska platserna tilldelas i turordning baserat på placering i rankinglistan per den 15 mars.

Hälsningar Claus Lindström / Svenska Enmeterförbundet

Joomla Template by Joomla51.com