Malta Open 2015 med totalt 44 seglare varav 8 st från Sverige och SRSS har avgjorts. Slutligt resultat finns här.

Malta IOM Open är en inbjudningssegling under 4 dagar. Vi var 9 SWE-seglare och 3 fruar som samlades på Arlanda för att flyga ner, men redan där fick 2 vända, då deras resebyrå skrivit in felaktigt namn på en person. Flygbolaget var obevekligt står samma förnamn 3 ggr på biljetten så får man stanna hemma.


De 4 seglingsdagarna bjöd huvudsakligen på hård vind så vi fick nytta av rigg 1, 2 och 3. Vi var 45 seglare som delades upp i A-B-C heat, där 6 gick... upp och 6 gick ner efter varje segling. Huvudsakligen bra disciplin med 3 observatörer men avståndet till båtarna var stundtals långt och då blir det misstag. Tre dagar kunde vi starta och vandra längs en kaj och en dag längs en sandstrand. Det hårda vädret gjorde att flera delar gick sönder, Bernts fockskot (x2), Bruntes storskot, Toms vantspridare försvann, Bosse, Lars o Claes fick byta servon flera gånger och Hasses sändare och mottagare pajade liksom Bosse fick en brottsjö över sig när han hämtade båten så sändaren slutade fungera.

Vid säkerhetskontrollen på Malta så stoppades Hasse för otillåtet gods i ryggsäcken. Fyra LiPo-batterier beslagtogs trots att reglerna normalt säger att sådana batterier skall vara i handbagaget och inte i fraktgodset. Övriga 7 seglare passerade med liknande batterier utan åtgärd.

Hälsningar Hans F, SWE 28

Joomla Template by Joomla51.com